Mančester junajted na prodaju? Vrednost giganta procenjena na šest milijardi funti 1EPA-EFE/PETER POWELL

Izgleda da se na Old trafordu spremaju korenite promene. Prema pisanju Independenta, uskoro bi moglo da dođe do prodaje Mančester junajteda i to u najskupljoj transkaciji u istoriji klupskog sporta, vrednoj šest milijardi funti.

Braća Glejzeri su već dugo pod pritiskom engleske javnosti da prodaju klub, usled veoma lošeg vođenja poslednjih godina.

Iako je, čini se, takva mogućnost bila veća u prošloj sezoni, usled očajnih rezultata od početka takmičarske godine, kao da je sazrela opcija prema kojoj bi Junajted dobio nove vlasnike.

Na osnovu saznanja Independenta, braća Glejzeri očekuju ponudu od šest milijardi funti koja bi ispunila njihova očekivanja.

Džim Ratklif je među prvima uključen u mogućnost prodaje Junajteda. On je pokušao nedavno i da kupi Čelsi, ali je njegova ponuda probila postavljene rokove od strane jedne banke koja se bavila prodajom kluba, nakon što je Roman Abramovič bio rešio da izađe iz londonskog velikana.

Independent čak piše da bi situacija mogla da bude jasnija u naredna 24 časa, mada je teško očekivati, što se najbolje videlo na primeru Čelsija, da bi prodaja takvog giganta, kakav je Junajted, mogla da se završi u relativno kratkom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari