Mančester junajted ne može bez Hojlunda, Ivobi šokirao sve na Old trafordu u 97. minutu 1EPA-EFE/PETER POWELL

Ogroman kiks napravio je Mančester junajtedu u pohodu ka mestu koje vodi u Ligu šampiona. Fulam slavio u nadoknadi vremena (1:2).

Pre večerašnjeg meča, Junajted je bio u seriji od pet pobeda.

Izgledalo je da je ekipa napokon profunkcionisala i da menadžer Erik ten Hag može biti zadovoljan načinom na koji njegovi izabranici deluju na terenu.

Ipak, povreda mišića Rasmusa Hojlunda i njegovo odsustvo sa večerašnjeg meča bili su preveliki udarac za ambicije Crvenih đavola.

Bez obzira na to što su ugostili Fulam na svom stadionu, imali su ogromnih problema tokom čitavog meča.

Iako je prvi gol viđen tek u 65. minutu kada se štoper Besi najbolje snašao u šesnastercu Junajteda, gosti su mogli mnogo ranije da povedu, tokom prvog poluvremena.

Povratnik u startnu postavu Hari Megvajer uspeo je da izjednači u 89. minutu i kada se činilo da bi Junajted mogao i do sva tri boda, usledio je šok u režiji Ivobija u 97. minutu utakmice.

Kod gola Nigerijca kiksirala je kompletna poslednja linija Mančestera, zaključno sa golmanom Onanom koji je mogao bolje da interveniše.

Kamerunac je bio najzaslužniji što Fulam nije poveo u prvom poluvremenu, ali se opet ispostavilo da nije dovoljno konstantan, što je njegova najveća boljka.

Jednu od boljih prilika u tom periodu imao je i srpski fudbaler Saša Lukić.

Ten Hag će morati da se zamisli kada sledeći put bude pokušavao da eskperimentiše sa startnom postavom.

Ne samo što je Megvajer zaigrao u tandemu sa Varanom, već je levog beka igrao Lindelof, koji je po vokaciji štoper.

Mladi Omari Forson debitovao je kao levi ofanzivni, dok je Hojlunda zamenio Markus Rašford koji nije klasičan napadač.

Ovakva tumbanja odrazila su se na timsku hemiju i način igre, na kraju i na rezultat posle kojeg Junajted ima čak osam bodova manje u odnosu na čevtrtoplasiranu Aston Vilu koja je u istom terminu deklasirala Notingem Forest (4:2).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari