Endijae častio saigrače, Zvezda, uz dva penala, nadigrala Čukarički 1foto:Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde, bez većih muka, revanširali se Čukaričkom za poraz u prvom delu sezone (3:0) i nastavili da „gaze senku“ crno-belima.

Belo-crni imali svoje prilike, ali prekasno počeli da se nadigravaju sa crveno-belima na stadionu „Rajko Mitić“.

Odlučio je Vladan Milojević da danas u ulozi bonusa bude mladi Ognjen Mimović (rođen 2004. godine) koji je igrao na poziciji desnog beka, u liniji sa daleko iskusnijima Spajićem, kapitenom Dragovićem i Rodićem.

Ko zna kako bi izgeldao derbi kola da kojim slučajem Zvezda nije povela već u devetom minuta kada je dosuđen penal za domaćina.

Utisak je da je odluka sudije Ivkovića bila opravdana, s obzirom na to da je Spajić stigao do lopte pre Tošića koji je po inerciji, kasnivši u intervenciji, udario glavom iskusnog štopera crveno-belih koji se automatski stropoštao na teren.

Kanga je bio siguran prilikom izvođenja penala, bez obzira na to što je golman Filipović pročitao njegovu nameru, udarac je bio izuzetno precizan.

Zvezda se suprotstavila Čukaričkom bez klasičnog zadnjeg veznog. Mijailović je ostao na klupi, a ispred poslednje linije dejstvovali su Kanga i Ivanić, prevashodno.

Ideja da se u manevru ostvari prednost u posedu imala je smisla, pogotovo jer je Čuka stigla u Ljutice Bogdana bez klasičnog napadača, sa Miladinovićem i Adžićem kao najisturenijima, s tim da se mladi Miladinović neretko spuštao u sredinu, odnosno širio igru po levom krilu.

Domaćin u prvom poluvremenu nije imao gotovo nikakvih problema pred svojim golom.

U ne baš visokom ritmu, najviše je dejstvovao po desnnoj strani na kojoj je Bukari delovao prebrzo za protivničke defanzivce.

Imao je Ganjanin par finih pokušaja, prilika da možda u završnom pasu bude konkretniji, međutim ono u čemu nije bio uspešan učinio je korisnim Endijae.

Hvan je fantastičnim pasom izbacio Senegalca u prostor. Nedovoljno brzi napadač uspeo je da zaobiđe golmana Filipovića, a potom da iz nezgodne pozicije pogodi nebranjenu mrežu.

Tek posle ubedljivijie prednosti domaćina, Čukarički je zaigrao otresitije i konkretnije.

Mladi Miladinović delovao je najagilnije, Adžić je takođe bio koristan po levoj strani i upravo su njih dvojica, zajedno sa Sisokom bili inicijatori najbolje akcije belo-crnih na meču, početkom drugog poluvremena.

Pvo je Miladinović imao lepu šansu, uspeo je da driblingom izbaci čuvara, ali je potom loše šutirao desnom nogom.

Odmah potom Sisoko je sa distance šutirao i naterao Glazera da paradom ulepša njegov pokušaj.

Nedugo zatim viđena je akcija posle koje je Vranješ dovoljno intenzivno potkačio Endijaea u šesnastercu gostiju za još jedan jedanaesterac.

Umesto Kange, penal je izveo Bukari i bez ikakvih problema nadmudrio Filipovića.

Drugo poluvreme bilo je protkano čestim izmenama, šansu na obe strane dobili su i mladi fudbaleri, posebno napadač Čukaričkog Cvetković koji je rođen 2007. godine.

Većih prilika do kraja meča nije bilo, tako da je Crvena zvezda ubedljivim trijumfom ostala na bod zaostataka u odnosu na Partizan koji je danas bio bolji od Radnika u Surdulici (1:2).

Ujedno, crveno-beli revanširali su se Čukaričkom za poraz u prvom delu takmičarske godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari