Marej još nije spreman 1Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Endi Marej oprostio se od ovogodišnjeg US opena porazom od Feliksa Ože-Alijasima sa 3-0 u setovima. Meč je trajao dva sata i 11 minuta, a Ože-Alijasim je slavio sa 6:2, 6:3, 6:4.

Kanadski teniser je imao čak 24 asa, dok je Endi Mari servirao samo dva. Ože-Alijasim je ukupno imao 97 poena, a Mari 68.

Britanac je pre dva dana igrao pet setova protiv Nišioke i nije uspeo da se oporavi za meč sa Feliksom koji je odmah napravio brejk u prvom setu, a kasnije samo lomio Mareja do ubedljive pobede. Marej je na putu povratka posle ozbiljnih povreda i operacija i verovatno nije ni očekivao da već u NJujorku napravi neki veći uspeh.

Miloš Raonić koji je pre samo nekoliko dana igrao finale Sinsinatija, važio je za tenisera koji bi mogao daleko da dogura, međutim sunarodnik ga je u tome sprečio. U drugom kolu poražen je od Vaseka Pospišila posle četiri seta – 6:7 (1), 6:3, 7:6 (4), 6:3.

Pospišil, koji takođe igra pod zastavom Kanade, nije klonuo duhom posle izgubljenog prvog seta i već u drugom je znao kako da odgovori Raoniću. Presudan je bio broj osvojenih poena na drugih servis pošto mu prvi nikako nije išao. U ovom periodu igre Kanađanin je ubacio svega 58 odsto prvog servisa, ali je zato dobio 8/11 na drugi, naspram Raonićevih 2/7. Odlučujući brejk napravio je u šestom gemu i sa 6:3 dolazi do izjednačenja. U trećem setu gledali smo veliku borbu i ponovo je taj-brejk odlučio pobednika. Ovoga puta je Pospišil bio bolji, te je poveo sa 2-1 u setovima. Raonić je popustio krajem ćetvrtog seta, Vasek je u osmom gemu došao do brejka i potom ga je u sledećem potvrdio i došao do pobede.

Dominik Tim će se u trećem kolu sastati sa Marinom Čilićem i to će biti jedan od derbija donjeg dela žreba. Austrijanac je pokazao veliki respekt prema budućem protivniku.

„On je jedan od najvećih šampiona u poslednjoj deceniji, jedan od retkih aktivnih igrača koji su osvojili Grend slem. Iako nije na vrhuncu, početkom ove, možda i prošle godine, uvek je bio opasan u velikim mečevima na velikim turnirima. To nije momak sa kojim želim da se součim u trećem kolu“, rekao je Tim.

Tim i Čilić su se do sada sastajali dva puta i u oba navrata je kao pobednik izlazio Austrijanac.

Toni Nadal: Nije vreme za raskol

Toni Nadal, Rafin stric i nekadašnji trener, smatra da osnivanjem nove Asocijacije profesionalnih teniskih igrača Novak Đoković želi da odbrani uglavnom ekonomske interese tenisera.

„U novom udruženju branili bi se interesi najboljih 500 u singlu i najboljih 200 u dublu. To je proizvoljan broj. Zar ne bi bilo bolje da ih sve brani. Sada nije vreme za izazivanje raskola. Pored toga, primećujem određenu tačku sebičnosti kada neki gledaju samo na svoje interese. Znam koliko je teško organizovati turnir, bio sam direktor turnira na Maljorci nekoliko godina i znam koliko se radi na promociji i koliko novca promoter gubi. Igrači moraju da budu svesni teškoća i ono što moraju da urade zajedno sa organizatorima turnira je da se međusobno razumeju“, zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari