Marjanović bolji od olimpijskog vicešampiona 1

Srpski dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović osvojili su zlatna odličja.prvog dana 35. Internacionalne veslačke regate Croatia Open u Zagrebu – danas nastavak takmičenja.

Srpski seniori bili su izvanredni prvog dana Internacionalne regate Croatia Open, koja se ove godine održava 35. put na regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu. Marko Marjanović je u vremenu 6:48.80 trijumfovao je u skifu, pobedivši u finalu domaćeg takmičara i olimpijskog vicešampiona iz Rio de Žaneira Martina Damira, kojem je pripalo drugo mesto (6.50.53), dok je treći bio Aleksandar Filipović, koji je nastupio u dresu svog kluba, Smedereva.

Do zlatnog odličja u glavnom gradu Hrvatske stigli su i Miloš Vasić i Nenad Beđik. Srpski dvojac je u finalu bio ubedljiv prošavši kroz cilj u vremenu 6:22.41 čime je za gotovo sedam sekundi bio brži od drugoplasiranih Turaka Besim Tolga Šahinoglua i Onat Kazaklija (6:29.38). Treće mesto osvojio je čamac Austrije Rudolf Kverfeld, Maksimiljan Kohlmair (6:30.02).

Skifista Dušan Slavnić u subotu je u konkurenciji mlađih seniora zauzeo sedmo mesto u ukupnom plasmanu, pobedivši u B finalu s rezultatom 7:05.82. Prethodno,

U nedelju Marjanović i Slavnić će nastupiti u konkurenciji skifova za seniore, dok će Vasić i Beđik veslati u dub skulu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari