Masters u Šangaju: Lajović pobedio Vavrinku, Kecmanović predao 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Dušan Lajović je savladao Švajcarca Stena Vavrinku, trostrukog gren slema šampiona, sa 6:4, 7:6 (9:7) u prvom kolu tensikog mastersa u Šangaju.

Momak iz Stare Pazove sjajno je otvorio meč. Već u prvom gemu došao je do brejka. Prednost je održavao do 4:2 kada je ponovo oduzeo servis rivalu i otišao na velikih 5:2.

Trgao se Švajarac u tim momentima. Vratio je jedan brejk, smanjio na 5:4, ali je Dušan sa nulom uzeo deseti gem, ujedno i prvi set.

Drugi set je bio mnogo zanimljiviji. Dušan je u dva navrata sticao brejk viška i odmah je prednost ispuštao u narednom gemu. Vodio je 2:1, pa 4:3, ali Vavrinka se u oba navrata vraćao.

Imao je u devetom gemu Lajović još tri brejk lopte, dve vezane, ali nije uspeo da ode na 5:4. Sačuvala su oba igrača prednost početnog udarca i ušlo se u taj brejk.

Igralo se poen za poen sve do rezultata 4:3, kada Dušan dolazi do mini brejka. Dobio je Lajović priliku da sa svoja dva servisa reši meč, ali je izašao na mrežu, što je kaznio Vavrinka i poravnao na 5:5. Ipak u narednom poenu pogrešio je bekhend i Lajović je stigao do meč lopte, koju je Švajcarac neutralisao odličnim servisom.

Nije to poremetilo Dušana. Dobio je novu priliku na 8:7, koju je realizovao pošto je Vavrinka izbacio još jedan bekhend u aut.

Naredni rival srpskom asu biće Holanđanin Talon Grikspor.

Miomir Kecmanović je bio prinuđen da zbog povrede preda meč Kinezu Buu, koji je dobio posebnu pozivnicu za učešće. Našem igraču je prvi set pripao sa 7:6 (8:6), a u drugom je kineski teniser uzeo mah (6:2). U trećem setu se prestalo posle njegovog vođstva s 2:1.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari