"Meč lopta" sa Crnogorcima 1

Računica najbolje fudbalske reprezentacije Srbije je jasna – da bi ostala na prvom mestu Grupe 4 divizije C Lige nacija, prešla u viši nivo takmičenja i produžila borbu za zaobilazni plasman na prvenstvo Evrope mora da dobije utakmicu sa Crnom Gorom, ove subote u Beogradu.

U slučaju reprize ishoda podgoričkog duela sa istim rivalom, koji ima bod manje i dolazi bez glavnih zvezdi tima Stevana Jovetića i Stefana Savića, meč sa Litvanijom, sledećeg utorka takođe u našoj prestonici, predstavljao bi puku formalnost.

– Ispada da je prva od ove dve utakmice naša „meč lopta“. Prvenstveno, hoćemo da nam igra bude na zavidnom nivou, a ukoliko je ona dobra onda ni rezultat neće da izostane. Oni su dobra reprezentacija sa dobrim pojedincima i sigurno će doći maksimalno motivisani, odnosno sve učiniti da pruže jak otpor. Zbog svega navedenog moramo biti maksimalno skoncentrisani i fokusirani na ono što će se dešavati na terenu. Baš kao u Podgorici – misli mladi, a već standardni štoper „orlova“ i Fiorentine Nikola Milenković, s ličnim simpatijama za LN, kao „kvalitetnu takmičarsku zamenu za prijateljske utakmice i jednu od staza do EP“.

Nemanja Maksimović isto doživljava prvih 90 od preostalih 180 minuta borbe u trećoj od četiri divizije novog takmičenja pod okriljem UEFA.

– Skoncentrisani smo za ono što nas očekuje narednih dana, pogotovo na meč sa Crnom Gorom, jer je možda i najvažniji za Srbiju u dosadašnjem toku Lige nacija. Imamo lepu priliku da ponovo pobedimo dobrog rivala, najkvalitetnija smo ekipa u grupi i želimo da napredujemo u svakom smislu. Gosti se suočavaju sa povredama svojih najboljih reprezentativaca, ali svaki drugi igrač koji se nađe na terenu sigurno ima kvalitet. Mi moramo ući u meč maksimalno ozbiljno. Igramo na svom terenu i treba kao pravi domaćini da iskoristimo tu prednost – uverava vezista Hetafea.

Karadžić u gostima

U bazi „orlova“ juče je viđen i počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić, na čijem se smenjivanju dugo i na raznim nivoima radilo, a koji se sa vrha fudbalske organizacije mirno povukao. Usput dobivši specijalan status u nacionalnom Savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari