Meč lopta za prvu fazu 1Aleksa Avramović foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana igraju večeras (21.00) u Badaloni protiv Huventuda ključni meč grupne faze Evrokupa. Pobednik susreta 12. kola ovog takmičenja napraviće veliki korak ka obezbeđivanju prvog mesta u Grupi A, koje donosi prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi.

Španska ekipa trenutno zauzima vrh tabele sa učinkom 9-2, dok je Partizan posle poraza od Turk Telekoma u meču prošlog kola na deobi drugog mesta sa Lokomotivom sa pobedom manje (8-3). Huventud se nalazi u odličnoj formi i dobio je 13 od poslednjih 15 mečeva, a u poslednjem kolu španskog prvenstva izgubio je u gostima od Barselone (99:84).

Trener crno-belih Željko Obradović istakao je da njegov tim očekuje veliko iskušenje.

– Znamo šta nas očekuje. Oni su odigrali veoma dobro i ovde u Beogradu protiv nas. Ekipa koja ima kvalitet i zaista je dobro vođena. Moramo da odigramo verovatno najbolju utakmicu do sada ako želimo pozitivan rezultat – rekao je trener Partizana.

U Španiju nisu otputovali Dušan Miletić, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević, koji je sa ekipom odradio samo jedan trening, a ostatak ekipe je spreman za večerašnji duel

– Svi su zdravo i dobro. Što je veoma važno posle izuzetno teškog putovanja u Tursku, povratka, spavanja par sati, odlaska u Ljubljanu, igrači su konačno imali priliku da se odmore. Odmah se to vidi na njihovim licima, druga je atmosfera na treningu. Dobro je da smo otputovali dan ranije za Badalonu. To je klub u kojem sam radio, izašli su nam u susret i dali nam dobre termine, pa ćemo tamo odraditi još dva treninga. Očekujem da podignemo nivo igre da makar budemo konkurentni.

Obradović je posebno vezan za Huventud, jer je to klub sa kojim je 1994. godine osvojio Evroligu.

– Volim Badalonu i taj klub. Imam tamo dosta prijatelja. To je nešto što će uvek ostati u meni, način kako smo igrali te godine kada smo bili prvaci Evrope – rekao je prvi stručnjak crno-belih.

Aleksa Avramović očekuje da će njegova ekipa prikazati mnogo bolju partiju nego protiv Turk Telekoma.

– Utakmica dosadašnjeg dela sezone. Ko pobedi biće verovatno prvi na tabeli, imaće prednost domaćeg terena. Izgubili smo utakmicu od Turk Telekoma, igrali jako loše – bila je to i jedna od najlošijih utakmica u sezoni. Huventud je tipična španska ekipa, igra izuzetno brzu, tranzicionu košarku. Igrači se poznaju dugi niz godina i dobro šire u napadu. Potrebna nam je mnogo veća želja da bi dobili utakmicu.

Plejmejkeri Huventuda su, uz centra Antu Tomića, najbolji deo španskog tima. Na sajtu Evrokupa očekuju da bi direktan duel između Vivesa i Avramovića mogao da odluči pobednika večerašnje utakmice.

– Plejmejkeri su im sjajni, Ribas, Basas i Vives. Izuzetni košarkaši, jako pametni… Uz pomoć Ante Tomića koji je ponajbolji dodavač na toj poziciji u Evropi, sjajno širi igru, pronalazi otvorene pasove u korneru. Tu su i propratni igrači poput Brodžijanskog. Igraju jako dobro odbranu, posebno Feliz – zaključio je plejmejker Partizana.

Raspored i tabela

Grupa A 12. kolo

Lietkabelis – Trento            18.00

Andora – Hamburg 20.00

Slask – Turk Telekom          20.00

Metropolitans – Lokomotiva        20.30

Huventud – Partizan          21.00

Tabela: Huventud 9-2, Partizan 8-3, Lokomotiva 8-3, Andora 6-4, Metropolitans 6-5, Turk Telekom 6-5, Lietkabelis 5-6, Hamburg 4-7, Slask 1-9, Trento 1-10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari