Međedović u polufinalu u Gštadu protiv Argentinca Kačina, koga je na Vimbldonu izbacio Đoković 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Naš 19-godišnji teniser Hamad Međedović (183. na svetskoj listi) ne samo da je na šljaci u Gštadu u Švajcarskoj ostvario svoju prvu pobedu na glavnom turniru ATP već se sa još dve domogao i polufinala.

U četvrtfinalu je savladao Nemca Janika Hanfmana (46) sa 6:3, 6:3.

Protivnik u subotu biće mu Argentinac Pedro Kačin (90), koji je u četvrtfinalnom duelu pobedio 35-godišnjeg Španca Roberta Bautistu Aguta (25) sa 7:6 (7:4), 7:6 (7:3). Kačina je Novak Đoković izbacio u prvom kolu Vimbldona sa 6:3, 6:3, 7:6 (7:4).

Međedović, s kojim je u Gštadu njegov trener Viktor Troicki, načinio je u prvom setu dva brejka, a Hanfman jedan i to je odnelo prevagu.

U drugom setu naš igrač je pustio značajan korak ka pobedi jer mu je odmah pripao gem na suparnički servis. Tu odsudnu prednost je i sačuvao. Iskoristio je drugu meč-loptu na servis Nemca u poslednjem gemu.

Meč je dva-tri puta nakratko prekidan zbog slabe kiše, ali to nije poremetilo Međedovićev dobar ritam.

U drugom polufinalu u subotu u 11 časova igraju Miomir Kecmanović, naš drugoplasirani teniser na svetskoj listi (44. mesto), i Albert Ramos-Vinjolas (79), još jedan 35-godišnji Španac. Posle na teren izlazi Međedović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari