Besplatan ulaz za posetioce Sajma sporta 23, 24. i 25. novembra 1FOTO: Plakat

Međunarodni Sajam sporta sedmi po redu počinje sutra i trajaće do nedelje, 25. novembra, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Cilj Sajma je da upozna javnost sa širokom izborom sportova koji će se predstaviti u programskim celinama, promoviše redovno bavljenje sportom među svim uzrastima u interesu zdravlja, predstavi brojne inovacije u stručnom i tehnološkom domenu savremenog sporta i prikaže dostignuća profesionalnog, školskog i rekreativnog sporta u Srbiji, rečeno je u saopštenju Ministarstva za sport.

Sajam sporta će svečano otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a na otvaranju će se obratiti i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i naš proslavljeni sportista Dejan Stanković (petak, 23. novembar, 12 časova, Hala 1, Beogradski sajam).

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa zadovoljstvom poziva sve ljubitelje sporta da u naredna tri dana posete Sajam sporta, a posebno porodice čija deca će imati retku priliku da se druže sa našim najpoznatijim sportistima i isprobaju sve sportove tokom njegovog trajanja.

Kompanija NIS u saradnji sa Teniskim savezom Srbije (TSS) i Košarkaškim savezom Srbije (KSS) organizuje „Otvorene škole tenisa“ i „Mini basket“ turnir za decu.

Kako se navodi u saopštenju, deca svih uzrasta, tokom trajanja sajma, imaju priliku da besplatno uživaju u školama tenisa i uz pomoć stručnih trenera i odgovarajuće opreme nauče pravila „belog sporta“, kao i da odigraju mini turnir u basketu i tako „odmere“ svoje košarkaške veštine sa vršnjacima.

„Promocija sporta i afirmacija sportskih vrednosti jedan je od prioriteta društvene odgovornosti NIS-a koja se sprovodi pod sloganom „Budućnost na delu“. Ovogodišnjim aktivnostima na Sajmu sporta poput „Otvorenih škola tenisa“ i „Mini basket“ turnira za najmlađe, kompanija zajedno sa svojim partnerima iz KSS-a i TSS-a nastavlja sa podrškom dečjem sportu i promocijom zdravog načina života. U „Otvorenim školama tenisa“ do sada je učestvovalo više od 30.000 dece širom Srbije“ saopštio je NIS.

Ovo je peta godina za redom da NIS učestvuje na Sajmu sporta -jedinstvene manifestacije u Srbiji, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije i okuplja veliki broj domaćih i svetskih sportskih zvezda, predstavnika sportskih saveza i Olimpijskog komiteta Srbije, pružajući mnogo zanimljivih sadržaja za sve poklonike sporta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari