Mega pobedila FMP posle produžetka 1Foto: Mega sajt

Košarkaši Mega sokerbeta pobedili su večeras na gostujućem terenu posle produžetka FMP sa 92:91 (25:18, 12:23, 20:17, 20:19, 15:14), u utakmici 12. kola ABA lige.

Megu je predvodio Filip Petrušev sa 25 poena i osam skokova, a dobru partiju prikazao je i Marko Simonović sa 17 poena i 11 skokova. Luka Cerovina pobedi je doprineo sa 11 poena i sedam skokova, Malkolm Kazalon sa 10 poena, a Milenko Tepić sa osam poena i pet asistencija.

U ekipi iz Železnika najefikasniji je bio Filip Čović sa 26 poena, 10 asistencija i četiri ukradene lopte. Nemanja Nenadić postigao je 20 poena uz pet skokova, a sa 20 poena utakmicu je završio i Stefan Đorđević.

Mega je manje od tri minuta pre kraja gubila sa 10 poena razlike, ali je uspela da izbori produžetak, a pobedu je obezbedio Petrušev „trojkom“ o tablu 15 sekundi pre kraja za 91:88.

Trener Mege Vladimir Jovanović rekao je da je njegova ekipa pokazala da ima veru u sebe i karakter.

„Ove godine smo odigrali svakakvih utakmica, ali ovakvu utakmicu nismo odigrali. I ne bih mogao da je svrstam, utakmica je, pretpostavljam, bila dobra za gledanje preko televizije, ali je bila jako teška za igru. Ovakve utakmice su jako bitne za naš mladi sastav, bez obzira na rezultatski deficit koji smo imali u veoma važnim trenucima, uspeli smo da ga nadoknadimo, pre svega verom i karakterom“, naveo je Jovanović za klupski sajt.

On je česitao svojoj ekipi na pokazanom karakteru i naveo da ima dovoljno vremena za pripremu za nareni meč.

„Ova ekipa, pored nekih individualnih kvaliteta, pa i kolektivnih, pokazala je i protiv nekih jačih timova protiv kojih smo igrali, da ima karakter i nije se predavala 45 minuta. Moram da čestitam kolegi i ekipi FMP-a koja je od prvog do poslednjeg minuta produžetka odigrala jako dobru utakmicu, kvalitetnu i dobro postavljenu i napravili su nam velike probleme. U jednom trenutku smo gubili i po 10 razlike i na suv karakter smo izvukli utakmicu do kraja“, rekao je Jovanović.

Mega je prva na tabeli sa devet pobeda i tri poraza, a FMP zauzima 11. mesto sa dve pobede i devet poraza.

Ranije danas Budućnost je na svom terenu pobedila Krku sa 70:62.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari