Megvajer: Liverpul nas je ponizio 1Foto: EPA-EFE/ Filip Singer

Pravo je čudo kako je Solskjer preživeo istorijski debakl Mančester junajteda protiv Liverpula u poslednjem derbiju odigranom na Old trafordu (0:5). Osim norveškog stručnjaka, na meti kritika bio je i kapietn tima, Hari Megvajer, zbog čijih se očajnih igara pobunio i deo ekipe u svlačionici.

najskuplje plaćeni transfer za jednog štopera u istoriji fudbala, predmet je konstantnih analiza i oopravdanosti Junajtedove finansijske transakcije sa Lesterom u iznosu astronomskih 93 miliona evra.

Još je neshvatljivije kako je Megvajer odmah po dolasku na Old traford postao kapiten ekipe u kojoj je bilo starosedelaca ali i onih poniklih u omladinskoj školu kluba.

Megvajer je naročito sklon kiksevima i lošim potezima od starta sezone, a posebno je bio loš na meču sa Livepulom.

„Bilo je teško, razočaravajuće. Kada vratim film i osvrnem se na rezultat i našu igru… Bilo je ponižavajuće. Ni blizu renomeu ovog kluba“, iskren je Megvajer u razgovoru za Skaj.

Bilo je teških poraza i prošle sezone. Upravo se Totenhem prošetao Teatrom snova i slavio 6:1, ali Junajted u ovom veku nije ubedljivije gubio od gradskog rivala.

„Ovo je jedna od najnižih tačaka u karijerama svih nas. Dođete kući i ne spavate mnogo, misli vam se množe u glavi. Da sam samo uradio ovo ili ono drugačije. Otišao sam kući, pogledao se u ogledalo, rezmišljao o tome šta bih mogao bolje i prihvatio potpuno odgovornost za poraz“, naglasio je reprezentativac Engleske.

Užasni propusti u odbrani, loše procene i nepostojanje komunikacije sa saigračima u poslednjoj liniji doveli su do toga da se deo igrača pobuni protiv odluke Solskjera da megvajera promoviše u kapitena.

„Nadam se da svako od nas koji delimo svlačionicu preispituje sebe, prihvata punu odgovornost i ne upire prstom u druge, već isključivo u sebe. Posle ovakvog rezultata, morate da krenete od sebe. Izneverili smo trenera protiv Liverpula. Izneverili smo navijače, klub, sami sebe. Najveći teret je na našim leđima. Da li dugujemo treneru bolje izdanje (protiv Totenhema)? Naravno“, relativizovao je Megvajer nezadovoljstvo saigrača njegovom ulogom u ekipi.

Nedostaje Mančesteru povređeni Rafael Varan, ali činjenicom da Francuz trenutno nije na raspolaganju norveškom treneru ne bi smeo da se pravda period od 22. septembra u kojem je Junajted četiri puta gubio, uz jedan remi i samo dve pobede.

„Primili smo previše golova. Prihvatam veliku odgovornost za to. Ja sam kapiten. Bio sam stub odbrane dve godine. Imali smo nekoliko dobrih serija, ali trenutno se ne branimo kako bi trebalo. Trudiću se da vratim formu koja me je krasila u poslednje dve sezone, pre povrede. Od starta sezone dozvolili smo protivnicima da stvore veliki broj prilika i kažnjeni smo ove nedelje za to. Dali smo fudbalerima Liverpula šansu i oni su nas kaznili. To ne sme da se dešava protiv kvalitetnih timova, a kada se desi najčešće se nećemo izvući“, naglasio je Megvajer.

Poražavajuća defanzivna statistika stoji uz Junajtedovo ime. Po broju primljenih golova 16. je u Premijer ligi, zauzima 18. mesto kada je reč o mečevima bez primljenog gola (samo jedan), po broju uspešnih startova (104) i grešaka koje su prethodile golovima rivala (8), poslednji je u elitnom rangu engleskog fudbala.

„Obično se ne bavimo statistikom. Nisam bio upućen u ove detalje (startovi, dobijeni dueli). Siguran sam da se stručni štab bavi time, a mi vodimo računa o igrama i rezultatima. Prethodne nedelje smo primili previše golova. Očigledno da nam je slobodna sredina nedelje ostavila više prostora za analizu. Ali verovatno nam je bilo najpotrebnije da vodimo razgovore kao tim i među sobom analiziramo šta je pošlo po zlu. Imamo velike igrače, ogromno iskustvo i sada je vreme da počnemo to da pokazujemo. Timski duh je na vrlo dobrom nivou“, optimista je kapiten Junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari