Memorijalni odbojkaški turnir u petak i subotu u Beogradu 1Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

Memorijalni turnir „Dragan Šakota – Šale“ u organizaciji odbojkaškog kluba Crvena zvezda, održaće se u petak i subotu u hali Sportskog centra Voždovac na Banjici.

Kako su danas objavili crveno-beli, na turniru će uz Zvezdu učestvovati ekipe Ub, Železničar iz Lajkovca i TENT iz Obrenovca.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Vladisavljev rekao je da će na turniru učestvovati jake ekipe, koje su konkurenti na najviši plasman u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

On je dodao da će turnir biti provera ekipama kako su radile tokom leta, ali i prilika za publiku da gleda utakmice, nakon prošle sezone kada joj je bilo zabranjeno prisustvo zbog korona virusa.

„Mi smo pripreme počeli krajem jula, tako da je već ozbiljan vremenski period za nama. Ekipa koja ima mnogo novih igračica, zahtevan posao da se to sve uklopi da što spremniji dočekamo prvenstvo. Da vidimo kako sada izgledamo i šta nam je činiti do samog početka nove sezone“, rekao je Vladisavljev.

Kapiten Bojana Drča vratila se u klub posle 10 godina.

„Svakako da je ovaj ‘Šakotin’ turnir lepa prilika da se što bolje pripremimo za novu sezonu. Igramo prvu utakmicu protiv TENT-a, imali smo prilike da igramo protiv njih u Užicu, ostvarili smo pobedu, nadam da će tako biti i sada. Sve ono što smo vežbali do sada, što smo radili na treningu, treba da prenesemo i na utakmicu i da trijumfom na ovom turniru uđemo u novu sezonu“, rekla je Drča.

Nekadašnja reprezentativka Sanja Malagurski sada je tim menadžer Crvene zvezde.

„Zadovoljstvo mi je što sam ispred ove ekipe, nadam se da će moje prisustvo i iskustvo da pomogne da se vratimo na pravi i najbolji put, koji Zvezda zaista i zaslužuje“, navela je Malagurski.

Turnir počinje u petak od 18 časova utakmicom Ub – Železničar, a od 20 časova počeće duel Zvezde i TENT-a. U subotu od 17 časova na programu je utakmica za treće mesto, dok je finale zakazano za 19 časova.

Pehar brani ekipa TENT-a koja je prošle godine pobedila Crvenu zvezdu u finalu 3:0.

Sve utakmice će se igrati u hali Sportskog centra Voždovac na Banjici, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari