Mesi pobedio i u Holivudu: Tri sedišta pored terena u Los Anđelesu prodata po ceni krstarenja Panamskim kanalom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Utakmice u kojima u Americi igra Mesi pola su vašar, a pola fenomen.

Najzad, od dolaska iz evropskog fudbala u američki soker ovog leta, stiže argentinski as i u Holivud, a i iz „grada andjela“ odlazi nazad u Majami s nakrivljenom kapom.

Inter je s njim u timu postigao i desetu pobedu na 11 mečeva u raznim takmičenjima. Nekadašnjeg prvaka MLS lige savladao je s 3:1 u prvenstvu SAD pred više od 22.000 gledalaca. Najimućniji među njima su najskuplje karte preko interneta plaćali i po 894 dolara, a za tri mesta nadomak terena je dato po 2.339, koliko otprilike košta krstarenje Panamskim kanalom.

Među publikom su bili i holivudski glumac Leonardo di Kaprio i britanski princ Hari sa suprugom Megan Markl.

 

Mesi ih nije oduševio golovima (strelac nije bio ni u prošloj utakmici, u remiju bez pogodaka kod kuće s Nešvilom u MLS ligi, što je ta jedina utakmica u kojoj Inter s njim nije pobedio), ali jeste ključnim dodavanjima kojima je nadmudrena odbrana s italijanskim veteranom 39-godsišnjim halfom Đorđom Kjelinijem na čelu (i on je, posle dugo vremena u Juventusu, rešio da se ogleda preko Atlantika).

Inter je poveo u 14. minutu preko Mesijevog zemljaka Fakunda Farijasa. Prednost je u 51. minutu udvostručio španski levi bek Đordi Alba na asistrenciju svog višegodišnjeg saigrača u Barseloni, a Mesi je spakovao gol i Ekvadorcu Leonardu Kampanji u 83. Utešni pogodak je zatim postigao američki štoper Rajan Holingshed.

 

Majami za vikend dočekuje Kanzas siti, ali bez devetorice koji su pozvani u svoje nacionalne timove. Mesi predvodi svetskog prvaka na početku južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026. Argentina prvo na Monumentalu u Buenos Ajresu dočekuje Ekvador, a pet dana kasnije, 12. septembra, gosti su Bolivije na više od 3.500 metara nadmorske visine u La Pazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari