Zvezda apeninske "štikle": Krstović najbolji debitant Lečea u poslednje 22 godine 1Foto: EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Crvena zvezda nije imala strpljenje da joj crnogorski napadač Nikola Krstović (23) stasa u „devetku“ od punog poverenja, a on sada golovima skreće na sebe pažnju u italijanskoj Seriji A, jednoj od pet vodećih fudbalskih liga u Evropi.

Za Leče, kome je pristupio nedavno posle dve uspešne sezone u Dunajskoj Stredi (plaćen skoro četiri miliona evra, deset puta više nego što su crveno-beli dobili od slovačkog kluba), postigao je gol i u drugoj utakmici.

U Apulji je u trećem kolu savladana Salernitana s 2:0, a Krstović je načeo goste kada je u 6. minutu na reski centaršut glavom matirao Meksikanca Giljerma Očou.

U remiju u prethodnom kolu s Fiorentinom (2:2) upravo je njegovom veštinom u 75. minutu iz Firence odnet bod.

Jedini novajlija koji je u Lečeu krenuo pogocima u svoja prva dva meča bio je Urugcajac Havijer Ševanton 2001. Po jednom je mrežu zatresao u prvom i u trećem kolu, u remijima protiv Parme i Breše, oba puta 1:1. U drugom kolu, kada je u Lečeu pala Pjačenca (2:1), nije dobio šansu.

Zahvaljujući i Krstoviću Leče je skupio sedam bodova (na početku kod kuće savladan i Lacio s 2:1), više nego ikada u prva tri kola kada se takmičio u najboljem društvu.

Poslednji put je bez poraza u prve tri ligaške utakmice bio 2004. pod trenerom Zdenjekom Zemanom, kada nije pognuo glavu ni u četvrtom susretu (po dve pobede i remija).

Tako se držao još samo u godini Ševantonovog debija (jedna pobeda i tri remija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari