Mesi žali, Ten Hag hvali 1Foto: EPA-EFE/ Enric Fontcuberta

Mečevi drugog kola grupne faze Lige šampiona pokazali su da Barselona još traga za dobitnom formulom igre i formom, a Liverpul nije tako neranjiv kao što je slučaj u prvenstvu Engleske, jer su i španski i ostrvski velikan morali dobro da se namuče da bi „nokautirali“ Inter (2:1), odnosno Salcburg (4:3).

Barselona zato slavi Luisa Suareza, čiji su golovi u drugom poluvremenu izbili bodove iz ruku gostiju sa Apenina i sprečili novi poraz četvrtoplasiranog tima Primere, s dva takva kiksa u domaćem šampionatu. Lionel Mesi uzroke traži u letnjim turnejama po drugim kontinentima, gde igrače zbog finansijskog profita kluba i njegove popularizacije van Evrope teraju da puno putuju i često menjaju vremenske i klimatske zone.

– Sve velike ekipe u Evropi imaju problem na početku sezone. Ovo nije kritika, ali nismo imali dobre pripreme. I dalje smo „teški“. Kada stalno putujete onda ne možete dobro da trenirate. To je realnost. Međutim, znam da je neophodno da klub organizuje te utakmice – smatra „prva violina“ višestrukog prvaka Evrope, s četiri boda iz 180 minuta ove LŠ, koliko ima i lider F grupe Borusija iz Dortmunda.

Liverpul nije ni u jednom trenutku bio u „minusu“ protiv predstavnika Austrije, ali je malo nedostajalo da proćerda kapital od tri pogotka, pa je dan posle tesnog trijumfa u centru pažnje bio dvostruki strelac i spasilac Mohamed Salah.

– U prvom poluvremenu smo bili odlični, ali oni su talentovani i uporni, a kada su u nastavku meča promenili sistem igre trebalo nam je vreme da se prilagodimo. Ova utakmica nam je donela dragoceno iskustvo, i što je još važnije, pobedu – izjavio je napadač iz Egipta povodom stresnog duela sa talentovanim i mladim rivalom, završenog prvim slavljem aktuelnog kontinentalnog prvaka u E grupi novog izdanja LŠ, gde crveni drže trenutno drže treću poziciju.

Ajaks, za sada, nema takvih briga. Šta više, polufinalista prošle Lige šampiona igra moćno i kod kuće i na strani – ovog puta u domu Valensije.

– Nadaš se ovakvoj utakmici, ali ne očekuješ je. Dobro smo igrali, naročito u napadu, dok u odbrani moramo još bolje. Ali i Valensija je odličan tim. Mogli smo da pobedimo i sa šest golova, ali i da ih primimo tri – zadovoljan je Erik ten Hag, trener holandskog sastava, s dve pobede od 3:0 od starta H grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari