Mesijev rodeo: Prvi golovi izvan Majamija, jedan opet iz slobodnog udarca i pobeda protiv Dalasa na penale (VIDEO) 1Foto: AP/LM Otero

Argentinski fudbalski as Lionel Mesi svakako je zaslužio ključeve Fort Loderdejla kraj Majamija.

Strelac je za Inter iz „američke Venecije“ bio i na četvrtom meču, u trećoj utakmici uzastopce je postigao i dva gola, a prvi put se u ružičastom dresu istakao izvan Floride.

Inter je pred 20.000 gledalaca u teksaskom gradu Frisko savladao Dalas na penale u osmini finala Kupa ligaša, tradicionalnog takmičenja timova iz SAD i Meksika.

 

U osnovnom delu je bilo 4:4. Zatim je svih pet gostujućih igrača bilo precizno s bele tačke (Mesi prvi, Serhio Buskets drugi…), a jedan domaći je zakazao u drugoj seriji – 5:3.

 

Mesi je u 6. minutu bio prvi strelac na meču na dodavanje španskog beka Đordija Albe, s kojim je, kao i s Busketsom, igrao i u Barseloni.

U poslednjih deset minuta se ušlo s Dalasovim vođstvom s 4:2. Levi bek domaćih Marko Farfan je u 80. minutu pogodio sopstvenu mrežu, revanširavši se finskom krilu Robertu Tejloru, koji je svog golmana matirao u 68.

 

Na scenu je zatim još jednom stupio argentinski virtuoz. U 85. minutu je postigao pogodak iz slobodnog udarca, drugi put u Interu, budući da je na taj način zatresao mrežu i na debiju, kada je u takmičenju po grupama u Fort Loderdejlu savladan Kruz Azul iz Sijudad Meksika (2:1).

Inter će se u četvrtfinalu sastati s pobednikom meča Hjuston – Šarlot pa će američki soker u toj polovini žreba sigurno imati jednog polufinalistu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari