Micić i Gudurić velika pojačanja 1Foto: STARSPORT

Neozbiljnosti nema mesta, reprezentaciji Srbije neophodan je pozitivan učinak u poslednjem kvalifikacionom „prozoru“ za plasman na Evropsko prvenstvo.

U odsustvu selektora Igora Kokoškova, Dejan Milojević predvodiće „orlove“ u meču sa Gruzijom 19. februara, dok će se dva dana kasnije reprezentacija sastati sa Švajcarskom.

Pregovaračke sposobnosti selektora Kokoškova došle su do punog izražaja tako da će Vasilije Micić i Marko Gudurić predvoditi Srbiju u duelu sa Švajcarskom; istovremeno, Milojević će moći da računa na povratnika Miroslava Raduljicu, odnosno Filipa Petruševa iz Mege.

Selektor je uspeo da odobrovolji Efes da posle evroligaških iskušenja 18. februara pusti svog najboljeg igrača da tri dana kasnije predvodi Srbiju u važnom meču sa Švajcarskom (verovatno i presudnom).

Marko Gudurić je, automatski dobio „voljno“ da zajedno sa bivšim saigračem iz Crvene zvezde poleti iz Istanbula i dres Fenerbahčea zameni opremom Srbije.

Selektor Kokoškov 19. februara moraće da vodi Fener protiv Albe tako da će odgovornost za povlačenje poteza sa klupe i taktičke finese protiv Gruzije imati njegov pomoćnik Dejan Milojević.

Posao bi trebalo da mu bude olakšan saznanjem da će Miroslav Raduljica biti među reprezentativcima, nakon što je poslednji „prozor“ morao da propusti zbog restriktivnih mera u Kini prilikom napuštanja države i povratka.

Pojačanje će svakako predstavljati i Filip Petrušev, trenutno statistički najdominantniji igrač ABA lige, čiji je debi za seniorsku reprezentaciju bio prolongiran zbog toga što je bio inficiran korona virusom.

Za dvomeč sa Gruzijom i Švajcarskom biće spreman i Ognjen Jaramaz.

Iz Crvene zvezde niko nije pozvan, s obzirom na to da crveno-beli imaju velikih problema sa inficiranima korona virusom u svojim redovima, a pritom ih odmah posle Kupa Radivoja Koraća očekuju iskušenja u Evroligi i regionalnom takmičenju. Među debitantima biće i Marko Luković, krilni centar Splita.

Spisak Kokoškova

Vasilije Micić (Efes), Ognjen Jaramaz (Partizan), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Đeđang Lajons), Filip Petrušev (Mega), Dragan Apić (Budućnost), Stefan Đorđević (FMP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari