Micić na meti Real Madrida 1Foto: STARSPORT

Povratak Zinedina Zidana na klupu Real Madrida popunio je naslovne strane gotovo svih sportskih medija u Španiji.

Ipak, madridski „AS“, poznat po veoma bliskim vezama sa „kraljevskim klubom“ provukao je između redova jednu vrlo interesantnu informaciju, pogotovo za srpsku košarkašku javnost. Naime, u želji da osveži, ali i napravi remont ekipe, Pablo Laso, trener zvaničnog šampiona Evrope, rešen je da narednog leta dovede Vasilija Micića. Aktuelni plejmejker Efesa trenutno igra najbolju sezonu u karijeri i sa klubom iz Istanbula ima mogućnost produžetka saradnje na takmičarsku 2019/20, međutim ukoliko Real bude bio uporan, popularni Vasa bi verovatno mogao da ostvari sve svoje dečačke snove, kada je evropska klupska košarka u pitanju.

Sa prosekom od 12,7 poena i 6,8 asistencija u turskom šampionatu, odnosno 11,8 i 5,2 u Evroligi, Vasilije Micić je apsolutni lider Efesa koji ove sezone predstavlja najprijatnije iznenađenje u elitnom takmičenju. Poznat po temeljnom radu, ali i skromnosti srpski plejmejker postepeno je gradio svoju karijeru: od debija za Megu sa 16 godina, eksperimenta u Bajernu, preko minijature u dresu Crvene zvezde, briljantne sekvence u Tofašu do velike pozornice u Žalgirisu, sa kojim je prošle sezone igrao na Fajnal-foru u Beogradu. Iako je i u razgovoru za Danas isticao uticaj Šarunasa Jasikevičijusa na njegovu karijeru, način posmatranja dešavanja na terenu, donošenja pravovremenih odluka, Micić je prethodnog leta ipak odlučio da pređe u Efes, sredinu koja je revnosnijim poznavaocima košarke bila sinonim za ishitrene odluke i očajničke poteze.

Upravo iz tih razloga ovosezonski učinak Micića i rezultati Efesa toliko su jedinstveni da je Real rešio da za par meseci krene u misiju dovođenja srpskog plejmejkera. Poput Serija LJulja, Madriđani bi dobili igrača koji može da odgovori na razne „teme“: igru sa dva plejmejkera – fizički snažnog, jakog ramenog pojasa i dugih nogu. Micić bi sasvim sigurno unapredio odbranu Reala. Kada je kreacija u pitanju, svako maštovit mogao bi da zamisli spoj dvojice nadarenih kreativaca kakvi su omaleni Fakundo Kampaco i Vasilije Micić. Ako se tome doda da ove sezone Micić za tri šutira oko 38 odsto onda i ne čudi to da je Real već počeo pregovore sa Efesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari