Miciću sve više prostora u Oklahomi, Tanderi umalo ispustili plus 18 protiv Bostona 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Srpski košarkaš dobio solidan prostor u trijumfu Oklahome nad najboljim timom na Istoku (127:123).

Početak je bio košmaran, nije ni sada situacija idealna za srpskog plejmejkera ali je barem u kontinuitetu počeo da dobija nešto više prostora u redovima Tandera.

U koliko je teškom položaju donedavno bio Vasilije Micić može se naslutiti i na osnovu pisanja pojedinih američkih medija da je mogao da bude trejdovan.

Takva opcija još uvek nije isklučena, s obzirom na to da je krajnji rok za promenu igrača do sredine februara, ali je barem umanjena ako se sagleda prosečan broj minuta u poslednjih pet mečeva tokom kojih je Micić igrao za Tandere.

Sa tog aspekta, u obzir ne dolazi period koji Amerikanci podvode pod termin „garbidž tajm“ kada je ishod pobednika utakmice uglavnom poznat.

Mark Degnolt, šef struke kluba iz Oklahoma Sitija, od poslednjih pet mečeva, omogućio je srpskom plejmejkeru da na četiri ima dvocifrenu minutažu, podrazumevajući i najsvežiji duel odigran sa Boston Seltiksima.

Tanderi su trijumfavali nad najboljim timom Istočne konferencije, a Micić je za 11 minuta ostvario učinak od tri poena i pet asistencija.

Reprezentativca Srbije šut nije dobro služio, sa distance je pogodio jedan hitac iz četiri pokušaja, međutim bio je na terenu u periodu kada je domaćin izgradio prednost od maksimalnih 18 poena.

Ipak, Seltiksima je bilo dovoljno samo poslednjih 12 minuta pa da u redovima Tandera naprave pravu pometnju.

Lako je moglo da se desi da svedoci prisustvuju potpunom preokretu u režiji Kristapsa Porzingisa i Džejsona Tejtuma.

Letonac je meč završio sa 34 poena i 10 skokova, dok je reprezentativac Amerike imao učinak od 30 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Oklahoma se u napetoj završnici najviše oslonila na Australijanca Džejmsa Gidija koji je meč završio sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

Značajnu pomoć imao je od unikatnog centra Četa Holmgrena (14p, 7as) koji je prevagu napravio u prelomnim trenucima meča pogađajući sa distance, a pritom je u presudnim momentima isprovocirao Tejtuma da napravi faul u napadu.

Važnu rolu imao je i Džejlen Vilijams sa 16 poena.

Tanderi su protiv Seltiksa ostvarili 23. pobedu na 32 utakmice, dok je Boston doživeo prvi poraz posle pet pobeda i tek sedmi od početka takmičarske godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari