Mikec uspešno startovao u Bundesligi 1Foto: German shooting Bundesliga⁄Facebook

Počela je nemačka Bundesliga vazdušnim pištoljem, prenosi Streljački savez Srbije.

Domaćin jednog od dva turnira Grupe „Jug“ prvog vikenda bio je klub Kelhejm, nekadašnji šampion, a prošle godine četvrtoplasirani, za koji se takmiči Damir Mikec. U prvom kolu Kelhajm je izgubio od Valdkirha (2:3 u pojedinačnim pobedama), a jedan od dva poena domaćinu je doneo Mikec, pobedivši svog direktnog rivala, Poljakinju Klaudiju Breš, sedomplasiranu na SP u Čangvonu (387:379 u krugovima), saopštio je SSS.

Kelhajm se u drugom kolu sastao sa Murhart-Karnsbergom. Mikec je ponovo bio ubedljiv, ovaj put protiv Tobijasa Hejdera (389:379), a uspešni su bili i njegovi klupski drugovi, pa je Kelhajm slavio sa maksimalnih 5:0.

– Lep početak sezone. Zadovoljan sam rezultatima, pogotovo što sam imao svega nekoliko treninga pre prvog vikenda, jer nova sezona, u kojoj me čeka mnogo izazova, je tek startova, kazao je Mikec.

Članovi bundesligaških klubova su i Zorana Arunović (Ludvigsburg), Dimitrije Grgić (Valdkirh) i Zoran Vujić (Etlingen), svi u Grupi „Jug“, ali oni su propustili prvi vikend.

Klubovi Bundes lige podeljeni su u grupe „Sever“ i „Jug“, a posle ligaškog dela sezone, po četiri najbolja tima iz svake grupe prolaze na završni turnir.

Duško Petrov gađa za Vilmandingen, koji je prošle iz prve Bundeslige ispao u grupu „Jugozapad“ druge lige. Vilmandingen je prvog vikenda zabeležio obe pobede. U prvom kolu savladao je Sanhauzen (3:2), a Petrov je bio bolji od Roberta Pfucea (382:370). U maksimalnom trijumfu Vilmandingena nad Ludvigburgom 2, Petrov je učestvovao savladavši Rikarda Mazetija (376:370), navodi SSS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari