Milano sve dalje od plej-ofa 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Milano sve dalje od plej-ofa.

Do pre samo par kola izgledalo je da će se višemilionska ulaganja u poslednjoj deceniji napokon isplatiti familiji Armani, međutim posle poraza od Fenerbahčea u Milanu italijanski velikan plasman među osam najboljih sveo je samo na teoriju. Da bi se našli u Top 8, košarkaši Milana moraće u poslednjem kolu da savladaju Efes u Istanbulu i da se nadaju kiksu Olimpijakosa (sinoć igrao protiv Žalgirisa).

Razloge posrtanja ubedljivo najbogatijeg italijanskog kluba (godišnji budžet oko 25 miliona evra) trebalo bi pronaći u izuzetno slaboj odbrani. Milano je izgubio četiri od poslednjih pet utakmica u Evroligi, od kojih čak dve kod kuće na kojima je prosečno primio 100 poena. Posmatrajući sva četiri poslednja poraza, izabranici Simonea Pjaniđanija dozvolili su rivalu da u proseku ubacuje 98 poena, zbog čega i ne čudi što trenutno imaju drugu najlošiju odbranu u čitavoj Evroligi. Ako se pogleda struktura tima, s obzirom na broj izrazitih individualaca: Majk DŽejms, Nemanja Nedović, DŽejms Nanali, Kurtis DŽerels negde se nije ni očekivalo da Milano bude među dominantnijim defanzivnim timovima, međutin način na koji su preslišani od Fenerbahčea u pretposlednjem kolu upućuje na zaključak da ekipa i nije spremna za zahteve u plej-ofu.

– Mislim da su stvari isuviše jasne; ne samo na poslednjem meču, već izvesno vreme, energetski uopšte nismo spremni da se suprotstavimo timovima poput Fenerbahčea. Dali smo sve od sebe tokom sezone da se nađemo u konkurenciji timova koji će se boriti za mesto u plej-ofu i na tome mogu da čestitam mojim igračima. Bez obzira na sve okolnosti, činjenicu da imamo povređene igrače i da smo zbog toga oslabljeni i dalje smo u poziciji da eventualnim trijumfom protiv Efesa dospemo u plej-of, što je za svaku pohvalu – optimističan je Pjaniđani, uprkos formi ekipe u poslednje vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari