Milivojević i Mitrović prekršili mere zabrane okupljanja u Velikoj Britaniji 1Foto: EPA EFE/ Nigel Roddis

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović i kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević prekršili su mere zabrane okupljanja koje su u Velikoj Britaniji bile na snazi u novogodišnjoj noći.

Javnost je za žurku dvojice fudbalera sa prijateljima saznala pošto je snimak sa novogodišnje zabave na društvene mreže okačila Kristina Janjić, supruga Aleksandra Mitrovića.

Srpski fudbaleri u Premijer ligi sada moraju da se, pored osude javnosti, suoče i sa kaznama koje će im izreći klubovi, a verovatno i lokalne vlasti.

Trener Kristal Palasa Roj Hodžson već je najavio da će uprava kluba preduzeti korake u kažnjavanju Milivojevića.

– Osuđujemo potez Milivojevića i izvinjavamo se. Siguran sam da će se i Luka izviniti. Što se mene tiče, on bi trebalo da snosi odgovornost za to. To je unutrašnja stvar i rešićemo to, ali bukvalno ne postoji jedna pozitivna stvar koju bih mogao da kažem na tu temu – izjavio je Hodžson.

Kapiten Kristal Pasa uprkos nedoličnom ponašanju nije odstranjen iz tima i učestvovao je u pobedi svog kluba nad Šefild junajtedom (2:0). Hodžson je obrazložio da će kazna, što se tiče kluba, biti samo novčana.

– Bojim se da nisam u kontaktu sa 20 i kusur hiljada navijača Palasa, pa takve kritike jednostavno ne mogu da komentarišem. Ali iznenađen sam ukoliko postoji problem kod navijača Palasa, znajući da su oni inače zabrinutiji za to da li pobeđujemo. U svakom slučaju, ovo je prekršaj vladinih mera i izvinjavamo se zbog toga – zaključio je Hodžson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari