Milojević meša karte na Banjici 1Foto: STARSPORT

Šok terapija, odnosno odlazak Zorana Bate Mirkovića s klupe Partizana, dala je rezultat u Kupu Srbije, a sada ostaje da se vidi da li će vršilac dužnosti trenera crno-belih Žarko Lazetić uspeti da ekipu trgne i u Superligi.

Partizan je u četvrtfinalu Kupa Srbije deklasirao u Kruševcu Napredak (4:0), čime je opravdano kod navijača probudio nadu da bi niz od tri utakmice bez pobede u prvenstvu (jedan remi i dva poraza) mogao da bude prekinut u subotu protiv Spartaka.

Meč u Kruševcu je uprkos visokoj pobedi pokazao i da Lazetić izgleda nema veliki autoritet nad prvotimcima, a to se naročito moglo videti po bahatoj reakciji napadača Nemanje Nikolića koji je besneo zbog izmene, a kasnije je čak polupao i staklo u prostorijama stadiona. Pobeda nad Subotičanima nije više bitna samo zbog toga da bi se sačuvalo treće mesto, sa kojeg Čukarički ozbiljno preti, već i kako bi se u uslovno rečeno miru dočekala odluka o UEFA licenci za takmičenje u evropskim kupovima naredne sezone (klub mora da pokrije dug od 2,5 miliona evra). Subotička ekipa je za razliku od crno-belih uhvatila pobednički ritam i u Humsku dolazi posle dva uzastopna trijumfa.

Iako Crvena zvezda u nedelju na Banjici gostuje Radu koji se bori za opstanak, trener Vladan Milojević napomenuo da je ipak „ne očekuje lak meč“. Međutim, strateg crveno-belih najavio je da će ipak promešati karte za ovaj duel i šansu dati nekim igračima koji nisu bili do sada u prvom planu.

– Poslednja utakmica pred pauzu, ne očekujem lagan meč. Rad je došao do svog načina igre, navikli su se sa novog trenera, teško gube utakmice. Nikad nije bilo lako na Banjici. Trudimo se da stvari sa treninga ponavljamo na utakmici. Imamo veliki fond igrača, mnogo njih zaslužuje šansu – rekao je Milojević.

Drugoplasirani Radnički ne bi trebalo da ima težak zadatak na gostovanju poslednjem Zemunu, naročito ako se zna da klub sa „Čaira“ ovog proleća još uvek ne zna za poraz. Voždovac će u Lučanima protiv Mladosti tražiti nove bodove koji bi mogli da ga približe plej-ofu, a istovremeno će se nadati kiksu Proletera u Šapcu protiv Mačve, kao i porazu Radnika na svom terenu od Napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari