Milojević: Nismo toliko dominantni 1Foto: STARSPORT

Vladan Milojević je kao trener Crvene zvezde do sada doživeo samo jedan poraz u Superligi, od Napretka (0:1) prošle sezone.

Upravo zato strateg crveno-belih upozorava svoje igrače uoči meča 20. kola Superlige protiv Napretka (subota 19.00) da ne smeju da se opuste protiv kruševačkog kluba na čijoj je klupi Milorad Kosanović.

– Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i tri teške utakmice. Najpre Napredak, neugodna ekipa što se nas tiče, prošle sezone bio je rezultat koji je bio, ali nije pokazao stanje na terenu. Napredak je stabilan superligaš, ima kontinuitet i uvek igra nadahnuto protiv nas, posebno u Beogradu – rekao je Milojević.

Strateg Zvezde nije želeo da otkrije sve karte uoči meča sa Napretkom, pa je tako javnost ostala uskraćena za to da li će prednost dobiti standardni prvotimci ili će na megdan poslati rezerviste kako bi se glavni igrači odmorili pred odlučujući meč grupe Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

– Imamo dubok roster, često sam to napominjao… Mnogi zaslužuju da igraju, ali nema toliko prostora. Povrede su sastavni deo takmičenja, u poslednje vreme smo imali te probleme, a sad se svi vraćaju polako. Ima i zasićenosti, ali profesionalci smo i pokušavamo da ignorišemo to. Moramo da budemo fokusurani – dodao je Milojević.

Šef struke crveno-belih konstatovao je da Superliga nije toliko slaba iako Zvezda ima prednost od čak devet bodova nad prvim pratiocem, Radničkim, odnosno 13 u odnosu na Partizan.

– Nismo toliko dominantni, niti je slaba liga, ne bavim se statistikom, zanima samo naredna utakmica. Ekipe su jako dobre, mi se fokusiamo samo na sebe i drago mi je da igrači odrađuju ono što vežbamo na treninzima – zaključio je Milojević.

Strateg Napretka Milorad Kosanović rekao je za Danas da ne sme da obeća da će Crvena zvezda ponovo pasti, niti da će kao prošle sezone biti nerešeno (1:1) na stadionu „Rajko Mitić“.

– Zvezda je uslovno rečeno već šampion. Međutim, ne verujem da će Milojević izvesti potpuno rezervni sastav zbog Lige šampiona. Već smo im pokazali da umemo s njima da igramo hrabro, tako da vrlo dobro znaju da će morati da se pomuče ako misle da nas pobede – naveo je Kosanović.

Trener Kruševljana ne veruje ni da će njegova ekipa biti u prednosti zbog toga što se u javnosti više od okršaja u Superligi podigla euforija uoči meča Zvezde sa PSŽ-om.

– Svi igrači Zvezde su profesionalci. Već su odigrali koliko mečeva Lige šampiona pa nisu dozvolili sebi opuštanje. Znaju da se nećemo predati, a znamo i mi da oni neće tako lako ući u ovaj meč. Verujem da će biti dobar fudbal i da će publika imati šta da vidi, a neka pobedi ko bude bolji – dodao je Kosanović.

Raspored i tabela

Subota

Crvena zvezda – Napredak 19.00

Nedelja

Dinamo – Voždovac 13.00

Mačva – Radnik 13.00

Radnički Niš – Spartak 13.00

Zemun – Mladost 13.00

Bačka – Vojvodina 17.00

Proleter – Čukarički 17.00

Rad – Partizan 17.00

1. Crvena zvezda 53

2. Radnički 44

3. Partizan 40

4. Čukarički 38

5. Napredak 33

6. Mladost 29

7. Proleter 26

8. Vojvodina 26

9. Radnik 22

10. Mačva 21

11. Bačka 17

12. Spartak 16

13. Voždovac 16

14. Zemun 15

15. Rad 15

16. Dinamo 7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari