Milojević pred, možda, ključnu bitku u Ligi Evrope: Nemam problem s traženjem ostavki 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Trener Crvene zvezde sagledao sve moguće aspekte sutrašnjeg duela sa fudbalerima Ferencvaroša (18.45).

Malo ko je prognozirao da će mađarski klub biti lider H grupe posle 180 minuta tekuće Lige Evrope, ali klub iz severnog komšiluka dolazi na „Rajka Mitića“ sa maksimalnih šest bodova.

„Nisu me iznanadili rezultati Ferencvaroša, imaju selekciju igrača koju su pravili četiri ili pet godina. Neke momke dobro poznajem iz Skandinavije, pre svega Tokmaka. Doveli su Adamu Traorea, znamo svi ovde koliko on može…

Imaju dva slična špica, strateški su dobro napravljen tim da ne bi trpeo sistem. Očekivalo se da budu dobri u Evropi. U Evropi vam je svaka utakmica detalj, oni su imali kvalitet i sreću da to odrade na svoju ruku. Nisam iznenađen onim što su uradili“, skenira rivala Zvezdin šef struke Miloš Milojević.

S druge strane, crveno-beli su izgubili duele sa Monakom i Trabzonom. Pa, opet ih mnogi vide kao tim bliži pobedi ovog četvrtka.

“Postoje principi u našoj igri. Mi koji radimo vidimo napredak. Pokušavamo da u ofanzivi igramo vertikalno, a što se tiče defanzive da stalno budemo u presingu. Želja nam je da povećavamo efektivni deo utakmice koji je, ruku na srce, u Srbiji jako mali. I da smo pobedili svaki meč 5:0 rekao bih vam da ova grupa igrača može više. Jer znam koliko zapravo mogu“.

Rival preferira jednostavan fudbal, s brzom primopredajom lopte.

“Moramo da budemo taktički dobri prilikom gubljenja lopte. A što se tiče želje – hrabriji će pobediti. U pripremi za meč moramo da uradimo sve kako bismo im smanjili prostore za trčanje. Međutim, ne želimo da igramo reaktivan fudbal.

To nije u mom, ni u DNK ovog kluba. Postoje neki načine koji mogu da nam pomognu da im skratimo teren. Moramo 70 odsto vremena da vodimo računa o našoj igri, potom o njihovoj“.

Nekadašnji pomoćnik Dejana Stanković a sada njegov naslednik na klupi srpskog prvaka ne pridaje naročit značaj podatku da je Ferencvaroš u prošlom kolu nacionalne lige doživeo prvi poraz u sezoni, kao što se ne opterećuje potencijalnim refleksijama još jedne moguće Zvezdine nule u LE.

“Ja nemam problem sa tim da ljudi traže ostavke, ako su te ostavke realne. Ja na to ne mogu da utičem, mogu samo da utičem na rad. Paušalno je ocenjivati sve posle jedne ili dve utakmice. Ja verujem da idemo u dobrom pravcu… Izgubi i Ajaks sa 1:6 na svom terenu, pa se igra dalje. Ali mi razmišljamo samo o pobedi“.

Stratag crveno-belih smatra da bi ekipa ubuduće mogla biti ubojitija iz prekida. Na dve prethodne utakmice Katai, Ivanić, Kanga…  izveli su 28 kornera, a dva pretvorio u golove.

“Verujem da ćemo biti ubojitiji iz prekida. Ne bih da zvuči kao alibi, ali igralo se na svaka tri dana i teško je raditi na detaljima. Sreća moja, pa su momci dobro utrenirani i taktički spremni“, kaže Milojević u čijih startnih 11 bi trebalo da se nađe i Nemanja Milunović, iako je provereni defanzivac imao problema sa bolnim kolenom.

 

Grupa H

1. Ferencvaroš 6

2. Trabzon 3

3. Monako 3

4. Crvena zvezda 0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari