Milojević: Preko bola i umora 1

Crvena zvezda je uz prilično muke slomila otpor Mladosti u poslednjem kolu prvenstva, pre četiri dana na svom „Rajku Mitiću“, a već danas joj, u zaostalom meču devete superligaške runde, dolazi Spartak, čije su dobre igre i rezultati jedna od lepših jesenjih fudbalskih tema u Srbiji.

– Spartak je hit ove sezone. Nije to slučajnost, jer imaju veoma dobrog trenera Aleksandra Veselinovića. Dobro ga poznajem, perspektivan je i dobar stručnjak. Upakovao je ozbiljnu i dobru ekipicu koja u svakom trenutku zna šta radi na terenu. To pokazuju rezultati – hvali Subotičane šef struke crveno-belih Vladan Milojević.

Iz utakmice u utakmice je sve vidljivije da njegove (od početka sezone) ne baš fizički najspremnije izabranike stiže umor, iako ih stalno rotira, u želji da rasporedi snage za domaća takmičenja i Ligu Evrope.

– Igrači su svesni da moraju da ignorišu bol i umor. Imamo vrlo malo vremena za pripremu, a čeka nas teška i dobra utakmica. Svejedno, imamo svoj kurs i nećemo ga menjati.

Neki pojedinci moraju na prinudni odmor, zbog problema sa povredama.

– Situacija nije baš sjajna. Četiri ili pet igrača je bilo na snimanju posle poslednje utakmice. Nisam baš srećan jer moraju da igraju neki koje sam hteo da sačuvam. To je moj rizik i spreman sam da ga preuzmem, iako će možda kasnije biti posledica.

Bitka sa Golubovima samo je jedan od brojnih izazova u narednih 10 dana.

– Ne pravim dugoročne planove, ne volim to, već kratkoročne. Generalno, to je bila cena nečega što vam donose ova takmičenja, kada igrate na tri koloseka. Zamislite još i reprezentativce, Ričmonda Boaćija koji putuje, menja vremenske zone, Filip Stojković, dete igra non-stop. Nemamo mnogo vremena za odmor. Kada je pauza, oni igraju za reprezentaciju. Ali, sve ovo što nam se dešava od početka je jedno veliko iskustvo za ekipu i struku – ne bi da kuka, ali ipak se žali Milojević, uz povlačenje paralele sa protivnikom iz H grupe LE.

– Arsenal ima više od 50 licenciranih igrača za Ligu Evrope. Oni kao u hokeju, imaju tri postave. 

Kup Srbije – osmina finala

Napredak – Radnički (P) 14.00

                Inđija – Javor      14.00

Zlatibor – Čukarički           14.00

Mladost – Proleter           17.00

Vojvodina – Budućnost (D)           18.00

15. novembar

Partizan – Rad

Spartak – Mačva

Borac – Crvena zvezda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari