Milojević s prvim timom na pobedu 1Foto STARSPORT

Crvena zvezda će u derbiju šestog kola Superlige napasti Čukarički sa najjačim sastavom. Trener crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da neće menjati tim koji je izvukao nulu protiv Salcburga, te da mu je pobeda protiv ekipe sa Banovog brda podjednako bitna kao i rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Neće biti promena u sastavu. Pobeda protiv Čukaričkog nam je veoma važna, najvažnija u ovom trenutku. Svakako da je revanš protiv Salcburga bitan, ali nam je Čukarički podjednako važan. Svakom takmičenju pristupamo ozbiljno – rekao je Milojević koji je do sada u domaćem prvenstvu prednost davao rezervistima, odnosno igračima koji nisu bili u prvom planu na evropskim utakmicama.

Šampion Srbije imaće na ovoj utakmici pomoć navijača, što protiv Salcburga nije bio slučaj zbog kazne UEFA.

– Dolazi nam ekipa koja je poslednjih godina pokazala da je u vrhu srpskog fudbala, koja ima visoke ciljeve i dobar tim u kontinuitetu. Pozvao bih navijače da pomognu igračima, nismo navikli bez njih, a mi ćemo se spremiti da odigramo što bolju utakmicu. Očekujem da će obe ekipe pružiti dobru igru – dodao je Milojević.

Trener Zvezde nije štedeo reči pohvale za svog kolegu Simu Krunića koji sada sedi na klupi njegovog bivšeg kluba.

– Čukarički je ekipa u mom srcu, bio sam dugo trener, moje dete je tamo igralo. Ne treba sumnjati u moje emocije i uvek ću biti neko ko će navijati za Čukarički. Prednost je što imaju kostur tima i nisu imali velike promene, sem odlaska Nikole Drinčića, to su sve igrači koji su izneli veliki teret prethodnog prvenstva. Dolazak iskusnog trenera Krunića je takođe pravi potez i nije slučajno što pokazuju dobre rezultate – naglasio je Milojević.

Dok za Zvezdu nema dileme da želi sva tri boda u derbiju, trener Čukaričkog Simo Krunić ne krije da bi njegovoj ekipi i bod bio dosta, ali naglašava da nema nameru da kaže svojim igračima da se brane svih 90 minuta.

– Mi ćemo pokušati da igramo protiv Zvezde kao i u ostalim utakmicama, ali uvek se napada onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Videćemo i u kakvom sastavu će protivnik igrati. Mi svakako ne dolazimo da se branimo, ne treba nam bod iz bunkera, igraćemo fudbal. Normalno, ali samo uz našu dobru igru. Znamo koliko je teško uzimati bodove na gostovanju Zvezdi – istakao je Krunić.

U redovima Zvezde Lorenco Ebisilio je još uvek povređen, ali se Nemanja Milić oporavio i konkurisaće za prvi tim. Vujadin Savić najverovatnije neće igrati zbog povrede koju je zadobio na meču protiv Salcburga. Čukarički će na „Rajko Mitić“ doći bez povređenog veziste Petra Bojića.

Kafu već „kupio“ trenera crveno-belih

Vladan Milojević tvrdi da se Džonatan Kafu već uklopio u tim bez problema i da mu jedino nedostaje dovoljno utakmica u nogama.

– Kafu je pokazao svoju klasu i cela javnost to zna. Drugačije je kad niste radili sa ekipom, on se kasnije priključio, vredan je momak, dobar, potrebno mu je samo malo vremena da se vrati u takmičarski ritam – naveo je trener Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari