Milojevića brine vreme, a Mirkovića povrede 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Crvena zvezda i Partizan imaće po težini slične zadatke u 23. kolu Superlige pošto igraju protiv klubova koji su najprijatnija iznenađenja prvog dela prvenstva, Radnika i Proletera.

Trener crveno-belih Vladan Milojević nije štedeo reči kojima je hvalio igrače i trenera Radnika (subota, 17.00).

– Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuće i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih – rekao je Milojević.

Strateg Zvezde još uvek neće moći da računa na povređene Rodića, Jovančića i Gobeljića, mada ga uoči gostovanja u Surdulici više brinu vremenski uslovi od toga koji će tim izvesti. Meteorolozi su za jug Srbije za vikend najavili snežne padavine i jak vetar.

– Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju – naglasio je Milojević.

Strateg Partizana Zoran Bata Mirković rekao je za Proleter da „strašan tim dolazi u Humsku“.

– Pred nama je utakmica sa Proleterom koja je poznata kao jedna čvrsta i neugodna ekipa. Čak, ako se pogleda statistika možemo reći da bolje igraju na gostovanjima, odnosno da su više bodova uzeli u prvenstvu kao gosti, nego kao domaćini. I u toj prvoj utakmici u Novom Sadu smo se silno namučili. Nisam siguran da smo u tom momentu i zaslužili tu pobedu, tako da sve te stvari pozivaju na oprez – istakao je Mirković.

Defanzivac Svetozar Marković sigurno će propustiti subotnju utakmicu, a za sada su male šanse i da će moći da igra na večitom derbiju protiv Crvene zvezde 2. marta.

– Čekamo definitivno sve rezultate i na osnovu tih rezultata medicinski sektor će se dogovoriti šta je najbolje uraditi po pitanju Svetozara Markovića. Sveta je veoma bitan za našu obranu i našu igru, ali kako u životu, tako i u fudbalu se vodimo onim, da koga nema bez njega se mora – zaključio je Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari