Miloš Milojević: Ludogorec dao pravu sliku, moglo je biti i ubedljivije 1Miloš Milojević. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Generalka protiv Ludogoreca, tačnije poraz od najboljeg bugarskog tima, na kraju priprema u Beleku (2:3) ogolio je sve nedostatke fudbalera Crvene zvede.

Da nije bilo odličnog Milana Borjana, crveno-beli su mogli da dožive pravu katastrofu na kraju priprema za nastavak domaćeg prvenstva.

U najmanje tri situacije, golman Crvene zvezde morao je da zaustavlja šuteve rivala, koji su usamljeni izlazili pred kapitena crveno-belih na nekih desetak metara.

Ne zna se koje su linije tima bile poroznije, ali je definitivno jasno da u odbrani mnogo toga ne funkcioniše.

Ludogorec je prvo poluvreme rešio sa ubedljivih 3:0 koristeći brzinu svojih igrača po bokovima, koje bekovi Zvezde ni lasom nisu mogli da zaustave.

„Bilo je puno loših stvari u prvom poluvremenu, ali sve u svemu dobili smo odgovore na neka pitanja, vezana za stvari u koje smo sumnjali. Ili nagoveštavali da mogu da se dese. Ne bih taj rezultat uzeo kao ocenu svih igrača koji su igrali. U svakom slučaju, u drugom poluvremenu mnogo bolji odnos prema igri, više trčanja, više zalaganja… I više mobilnijih igrača, bržih. Bili su orniji za igru. To se odrazi na igru“, sumirao je utiske MIloš Milojević posle poraza u generalki.

„U prvom poluvremenu nismo uložili koliko je bilo potrebno da bi rezultat bio povoljniji. Borjan je imao sjajnu utakmicu. Iskreno, moglo je da bude i ubedljivije od tih 3:0 za Ludogorec u prvom poluvremenu. Sve u svemu, mislim da smo pokazali karakter. Poraz nije ugodan, ali ne boli kao što može da boli u pravim utakmicama.“

Trener Zvezde je zadovoljan time što je Ludogorec bio protivnik crveno-belih na samom kraju priprema, uveren da samo mečevi protiv tako kvalitetnih ekipa mogu da ti pravi uvid u sposobnosti Borjana i saigrača.

„Za pripreme smo birali protivnike tako da budu slični rivalima u našem prvenstvu. Da je sada leto, birali bismo protivnike iz najjačih liga, ako bismo mogli da ih pronađemo, jer to je cilj. Samo ovakve utakmice, kao ova danas, daju vam pravu sliku. Koliko treba discipline, zalaganja. Dobijete i odgovore ko koliko može ili ne može. To je jako bitna stvar.“

Milojević je prokomentarisao i partiju poslednjeg pojačanja, argentinskog desnog beka Aleksa Viga.

Demonstrirao je, u drugom poluvremenu, brzinu, hitrinu, solidnu tehničku veštinu koju je materijalizovao i lepim golom pred sam kraj utakmice.

„Jako korektan, malo je trenirao sa ekipom. Juče smo imali dosta intenzivan trening, tako da ga ne bih ocenjivao. Dosta dobrih stvari je uradio za poluvreme.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari