Milunović dolazi u Zvezdu 1Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Crvena zvezda je od odbrane krenula da se pojačava.

Defanzivac BATE Borisova Nemanja Milunović (29) najverovatnije će u januaru postati prvi novi igrač crveno-belih na početku zimskog prelaznog roka. Milunoviću u decembru ističe trogodišnji ugovor sa beloruskim klubom, pa će u redove šampiona Srbije doći bez obeštećenja.

Milunović je od letos za BATE igrao na samo pet mečeva, čemu najviše kumuje činjenica da je odbio da produži ugovor. Trener Zvezde Vladan Milojević je od početka sezone u centralnoj odbrambenoj liniji rotirao samo trio: Vujadin Savić, Miloš Degenek i Srđan Babić, dok na Rašida Sumailu nije ni računao. Dolazak Milunovića mogao bi da znači i rastanak sa fudbalerom iz Gane, a možda je u pitanju i preventivni potez, pošto na leto ističe ugovor sa Savićem, koji još uvek nije produžen. Nije isključeno i da je Milojević insistirao na dovođenju još jednog iskusnog defanzivca, jer je deset golova na četiri meča Lige šampiona ukazalo na to da su upravo u zadnjoj liniji najneophodnija pojačanja.

Pre odlaska u beloruski klub, Milunović je igrao za Mladost iz Lučana i Borac iz Čačka. Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin ukazao mu je na početku svog mandata među „orlovima“ šansu na tri prijateljska meča, ali kasnije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji ne samo da ga nije računao za prvi tim, već ga nije ni pozivao. Crvena zvezda je prema nezvaničnim navodima pokušala da dovede Milunovića prošle godine, ali do transfera nije došlo jer uprava BATE Borisova nije želela da snizi cenu koja je za šampiona Srbije bila previsoka. Tržišna vrednost ovog defanzivca prema podacima sajta „Transfermarkt“ iznosi milion i po evra, dok je 2015. iz Mladosti u beloruski klub prešao za 350.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari