Šok izazvan iznenadnim odlaskom Anta Žižića u Darušafaku akumuliran je u utorak u Baru debaklom od Mornara 35 razlike.

Cibona će sigurno teško nadoknaditi učinak najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca ABA lige, ali će večeras pokušati da se iskupi za blamažu u prethodnom kolu (19.00). Jasno je i košarkašima Partizana da poslednji duel u kalendarskoj godini ima primese revanšizma za domaćina, ne samo zbog poraza u Baru, već i zato što su u prvom delu sezone crno-beli bili bolji u Hali „Aleksandar Nikolić“.

Cibona se nada da će uprkos prodaji ubedljivo najboljeg igrača, ostati u konkurenciji timova koji se bore za plej-of. Partizan želi da ih u tome razuveri u večerašnjem meču. Crno-beli su u seriji od šest pobeda na Jadranu, ukupno devet; neporaženi su u decembru i sa takvim ukusom u ustima hoće da dočekaju 2017.

– Cibona je ostala bez svog MVP igrača, taj prvobitni šok je prošao na gostovanju u prošlom kolu. Očekujemo da utakmica protiv nas bude drugačija. Očekujemo njihovu reakciju, pre svih, od njihovih najiskusnijih igrača. Sigurno žele da poprave utisak i da pokažu da su i bez Žižića vrlo dobar tim, ozbiljan kandidat za jedno od prva četiri mesta – oprezan je trener Džikić.

Stefan Birčević je, uz Novicu Veličkovića, trenutno napadački najraspoloženiji pojedinac u redovima Partizana. Očekuju ga fizički naporni dueli sa korpulentnim i iskusnim Šakićem.

– Cibona je odličan tim i sigurno neće ponoviti igru iz Bara, već će se potruditi da protiv nas pokaže svoje najbolje lice. Moramo biti spremni da na njihovu agresivnu igru odgovorimo na pravi način, koncentrisano i požrtvovano pod oba koša – poručio je Birčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari