Mirković pred susret sa Zemunom: Teško je tri puta pobediti istu ekipu 1Foto: starspsort (arhivska fotografija)

Partizan i Zemun kao da su se pretplatili na međusobne susrete ove jeseni pošto će u 19. kolu Superlige sastati čak treći put za manje od 100 dana.

Crno-beli su protiv Zemuna najpre igrali u avgustu u Superligi (pobedili 1:0), a potom su se u oktobru sastali u Kupu Srbije (trijumfovali 2:0), zbog čega trener Partizana Zoran Bata Mirković strepi da bi ekipa iz Gornje Varoši treći put mogla da bude srećna.

– Ono što je interesantno, ovo je treća utakmica koju igramo sa Zemuncima ove jeseni, a što je još interesantnije na ovom meču vodiće ih treći trener. Malo težak posao za nas da pripremimo meč. Jesu to isti igrači, ali biće to treća ideja. Ne očekuje nas lak zadatak, reč je o čvrstom timu. Pod vođstvom Švabe Đurđevića na prethodna dva meča nisu primili gol. Igraju takmičarski, imaju mnogo dobrih igrača. Izdvojio bih Mrkajića i Vukadinovića. Teško je u kratkom vremenskom intervalu tri puta pobediti istu ekipu. Svesni smo toga. Opet, ima i novina u njihovom sastavu i u samoj ideju novog trenera. Ubeđen sam da igračima neće biti monotono u pripremi meča – konstatovao je Mirković.

Partizan u meču protiv Zemuna nema pravo na kiks, pošto je bodove već ispustio kada je prošlog vikenda odigrao nerešeno protiv Mladosti (1:1).

– Mi smo u Lučanima napravili dosta obećavajućih situacija. Imali smo mnogo kornera i prekida, kontrolisali utakmicu. Mnogo toga se dešavalo pred protivničkim golom – dodao je Mirković i naglasio da u Zemunu neće moći da računa na povređenog Marka Jankovića, ali da će mu potpuno oporavljeni Zoran Tošić biti na raspolaganju.

Mirković pred susret sa Zemunom: Teško je tri puta pobediti istu ekipu 2
Napola gotov: Stadion FK Spartaka Foto: FK Spartak

Ništa manje respekta prema rivalu nije imao ni trener Crvene zvezde Vladan Milojević čija ekipa gostuje Spartaku u Subotici. Zvezda će biti prvi tim koji gostuje na renoviranom stadionu Spartaka koji je sve do sada kao podstanar igrao u Kuli.

– Očekuje nas duel na novom terenu, protiv izvrsne ekipe koja ima jasan identitet. Neće biti lako, Spartak je beležio sjajne rezultate u Evropi početkom sezone, a iz ličnog primera svesni smo koliko je zahtevno boriti se na tri fronta. Povrede su ih omele u velikoj meri, ali je jasno da poseduju kvalitet. Gospodin (Predrag) Rogan implementirao je svoj stil igre, pa Subotičane krasi agresivan, ofanzivan fudbal. Očekujem sjajnu atmosferu na severu Vojvodine i pozivam zvezdaše da nas podrže u što većem broju – rekao je Milojević.

Strateg šampiona Srbije ponovio je da igračima konstantno priča da je prvenstvo prioritet i da kikseve neće tolerisati.

– Razgovaram sa igračima svakodnevno, imamo iskren odnos. Utakmica sa Voždovcem iz prošlog kola je arhivirana, trudimo se da ispravimo loše stvari, a da dobre održimo u kontinuitetu. Već su sve misli usmerene ka Subotici. Kao što sam mnogo puta ponovio prvenstvo je prioritet i u potpunosti smo fokusirani na naredni izazov. Preostaje da vidimo posle treninga koji igrači su nam na raspolaganju, odnosno kakva je zdravstvena situacija. Stojković je počeo da trenira, a Boaći i Čaušić već su dobili minutažu. Čak i da su svi fudbaleri spremni postoji ograničenje po broju stranaca zbog kojeg bi dva fudbalera bila van konkurencije. U svakom slučaju, ko god da izađe na teren siguran sam da će pružiti maksimum i ispuniti sve zahteve stručnog štaba – zaključio je Milojević.

Milojević: Sve teže za srpske klubove

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević prokomentarisao je i najavu novog UEFA takmičenja.

– Da je dobro za naš fudbal – nije sigurno. Biće Liga šampiona dosta nedostižna za naše klubove, ali to su stvari na koje ne mogu da utičem, niti želim. Bogati će igrati sa bogatima, ostali će da imaju svoje takmičenje. Možda je to kompromis, ali bilo je evidentno i ranije, samo je sada objavljeno. Jako će da bude teško. I do sada je bilo izuzetno teško, a sada će biti jako, jako teško za srpske klubove – rekao je Milojević.

Raspored i tabela

Čukarički – Bačka              16.00

Mladost – Dinamo           16.00

Napredak – Proleter       16.00

Radnik – Rad      16.00

Spartak – Crvena zvezda              16.00

Vojvodina – Mačva         16.00

Voždovac – Radnički Niš               16.00

Partizan – Zemun             16.00

Tabela: Crvena zvezda 50, Radnički Niš 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25, Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo Vranje 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari