Misija sa "gramom" šanse 1 EPA-EFE/DAVID GRAY

Srpska teniska reprezentacija ATP kup verovatno završava mečom grupne faze sa Španijom.

Poraz od Čilea, pre dva dana u drugom krugu borbi u grupi A, toliko je minorizovao šanse teniske reprezentacije Srbije da ostane na ATP kupu da će biti istinsko čudo ako ispuni oba uslova za to u duelu sa Španijom, ovog utorka u Sidneju. 

Tačnije rečeno, ako dobije oba singl sureta i dubl okršaj, pa još to uspe u samo šest setova „reketanja“ sa protivnikom čiji je dosadašnji učinak besprekoran.

Ni „crvena furija“ a ni „orlovi“ nisu došli na takmičenje sa njihovim prvim zvezdama, međutim zemljaci Rafaela Nadala su kvalitetniji i bolje pozicionirani u svetskom singl poretku od sunarodnika Novaka Đokovića.

Tako je 20. reket sveta, Pablo Karenjo Busta, papirnati ali i objektivni favorit u meču sa neznatno mlađim Filipom Krajinovićem (42), mada su se međusobno pobeđivali. Srbin je slavio u Štokholmu 2019. godine (2:1), a Španac mu se revanširao u Hamburgu 2021. (2:0).

Statistika Roberta Bautista Agute još je drastičnija u poređenju sa brojkama Dušana Lajovića. Em je daleko iznad našeg aduta na ATP listi (19/33), em ga je dobio u sva četiri odmeravanja snaga do sada. Počev od Australijen opena 2016 (3:2), preko turnira u Vinstonu 2017. (2:0) i Bazelu 2018. (2:1) do premijernog izdanja ATP kupa 2020. (2:0).

I zato je za očekivati da sutrašnji meč Srbije i Španije bude rešen već jedan na jedan duelima, a da „reketanje“ parova bude samo puka formalnost. I ako se ne desi tako, protivnik našeg tima opet bi imao startnu prednost, obzirom da se Alehandro Davidovič Fokina i Pedro Martinez pojedinačno bolje kotiraju, duže igraju zajedno i ne znaju za poraz od početka ovog pandam takmičenja Dejvis kupu.

 

Nova pobeda Rusije, gužva u grupi C

Predvođena drugim reketom sveta, Danilom Medvedevim, selekcija Rusije savladala je i Australiiju – 3:0, pa sada jedina u grupi B ima dve pobede. Prati je pomenuti domaćin ATP kupa (1-1) i Italija (1-1), čiji je tim juče bio bolji od fenjeraške Francuske (0-2) – 3:0. U grupi C vlada ozbiljna neizvesnost posle trijumfa Nemačke u meču sa Sjedinjenim Američkim Državama- 2:1 i Kanade nad Velikom Britanijom, pošto sada svi imaju polovičan ulinak (1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari