Mitrović u 90. minutu za pobedu Fulama, Sautempton bolji od Lestera 1Foto: EPA-EFE/Jan Kruger

Fudbaleri Fulama pobedili su danas na svom terenu ekipu Brentforda sa 3:2, u utakmici trećeg kola Premijer lige, pogotkom srpskog napadača Aleksandra Mitrovića u 90. minutu.

Ekipa Fulama je, posle dva uvodna remija, upisala prvu pobedu i trenutno je četvrta na tabeli sa pet bodova, dok je Brentford peti sa bodom manje.

Fulam je poveo pogotkom Bobija Rida već u prvom minutu, da bi u 20. minutu ekipa Marka Silve duplirana prednost nakon što je Žoao Paljinja glavom poslao loptu iza leđa golmana Brentforda.

Brentford je stigao do izjednačenja golovima Kristijana Nergor u 44. i Ajvana Tonija u 71. minutu, ali je prvu pobedu Fulamu u sezoni doneo Mitrović golom glavom u 90. minutu.

Fulam će u narednom kolu gostovati Arsenalu, dok će Brentford dočekati Everton.

Fudbaleri Sautemptona su u gostima slavili protiv Lestera sa 2:1.

Džejms Medison je iz slobodnog udarca u 54. minutu doveo Lester u vođstvo, ali je Sautempton nakon toga zaigrao bolje i preokrenuo rezultat.

Prvo je autogolom Džejmsa Džastina izjednačio na 1:1, da bi do sva tri boda stigao pogotkom Čea Adamsa u 84. minutu.

Posle prve pobede u šampionatu, Sautempton ima četiri boda i 12. je na tabeli, dok je Lester ostao na jednom osvojenom bodu i zauzima 18. poziciju.

Fudbaleri Kristal Palasa su na svom terenu bili bolji od Aston Vile sa 3:1.

Pogotkom Olija Votkinsa u petom minutu Aston Vila je povela, ali je domaća ekipa tri minuta kasnije izjednačila preko Vilfreda Zahe.

Zaha je odbitak posle promašenog penala u 58. minutu poslao u mrežu gostiju i povisio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Žan Filip Mateta u 71. minutu.

Kristal Palas je trenutno deseti na tabeli Premijer lige sa četiri boda, dok je Aston Vila 14. sa bodom manje.

Meč u Liverpulu između Evertona i Notingem Foresta završen je remijem 1:1. Forest je poveo golom Brenana Džonsona u 82. minutu, ali je šest minuta kasnije bod Evertonu doneo Demaraj Grej.

Notingem je posle tri kola sakupio četiri boda i nalazi se na 11. mestu, dok Everton na svom kontu ima samo bod i trenutno je 16. na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari