Mlade nade bez greške na startu 1Foto: EPA-EFE MANUEL BRUQUE

Fed kup tim Srbije, koji je otputovao u Talin na takmičenje I grupe Evroafričke zone sa samo tri teniserke posle brojnih otkaza najboljih igračica, preskočio je prvu prepreku savladavši reprezentaciju Bugarske.

Pobedu Srbiji obezbedile su dve debitantkinje u državnom timu – prvo je 17-godišnja Olga Danilović slavila protiv Izabele Šinikove – 2:1 (6:3, 6:7(3), 7:6(6)), a potom je Dejana Radanović nadigrala ubedljivo Viktoriju Tomovu – 2:0 (6:3, 6:4).

Prvi meč između Danilovićeve i Šinikove bio je izuzetno dramatičan. Srpska teniserka, koja je do pre samo nekoliko meseci bila juniorka, našla se u situaciji da spašava meč loptu u taj brejku odlučujućeg seta, nakon čega je vezala tri poena za prvi trijumf svog tima. Danilovićeva je bolje otvorila meč, i posle pola sata već je imala vođstvo. U nastavku susreta mlada srpska igračica imala je prednost ali je Šinikova uspela da izbori odlučujući set, u kome su jačina i šampionski potencijala Danilovićeve na kraju došli do izražaja. Iako je i u trećem setu prokockala vođstvo i došla na korak od izgubljenog meča, Olga se nije predala već je uspela da se vrati i trijumfuje.

Manje dramatičan bio je drugi susret jučerašnjeg dana između 21-godišnje Dejane Radanović, 264. na WTA listi, i Viktorije Tomov, koja zauzima 139. mesto. Trijumfom Radanovićeve Srbija je došla na korak od mini plej-ofa, za koji je potrebna i pobeda nad Gruzijom 9. februara.

Mini plej-of je na programu 10. februara i u njemu će se sastati pobednici Grupe A sa Grupom D, odnosno Grupe B sa Grupom C. Pobednici mini plej-ofa obezbeđuju plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B za 2019. godinu koji je na programu 21. i 22. aprila 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari