Mladi fudbaleri Srbije na EP potpuno razočarali protiv Austrije 1Foto: STARSPORT

Možda mlada fudbalska reprezentacije Srbije odigra potpuno drugačije protiv Nemačke u sutrašnjem derbiju drugog kola B grupe prvenstva Evrope za igrače do 21. godine, jer ne bi bilo prvi put da „orlići“ zablistaju kada se niko ne nada a padnu tamo gde niko nije očekivao, ali ono što su pokazali u porazu od Austrije (0:2) ama baš ništa nije valjalo.

Niti sluti na dobro u preostalih 180 minuta borbe za polufinale takmičenja u Italiji i San Marinu, gde se možda ne nađu čak ni ako savladaju „pancere“ i Dance, posle toga.

– Moramo da priznamo, nadigrani smo u većem delom utakmice. Ali, ne krivim igrače, jednostavno se dese ovakvi mečevi. Na fizičkom nivou nismo parirali Austrijancima onako kako smo se dogovorili, a sve drugo je za internu analizu – selektor Goran Đorović nije imao kud nego da prizna totalnu inferiornost svojih izabranika protiv ekipe koja im je u dva duela kvalifikacija uzela samo jedan bod.

I ne mora da kaže više od izgovorenog u prvim trenucima nakon očajnog otvaranja EP, neka se bavi psihičkim, taktičkim, kondicionim… oporavkom tima za sudar sa šampionom prošlog EP, a obični i stručni ljubitelji ove igre između dva gola će u međuvremenu lamentirati nad užasnim izdanjem isključenog Vukašina Jovanovića, nove Realove akvizicije Luke Jovića, Danila Pantića, Nikole Milenkovića, Nemanje Radonjića….

Svih osim Borisa Radunovića, jer da nije svojim golmanskim rukavicama hvatao udarce bržih, organizovanijih, mirnijih, složnijih, puno ozbiljnijih… vršnjaka iz zemlje podno Alpa mreža bi bila napunjena do vrha. Prosto je neverovatno kako je jedan od favorita turnira izgledao i ponašao se tokom sat i po „rvanja“ na startu EP.

Kao da će im željena pobeda pasti s neba, „orlići“ su nedovoljno i(li) besciljno trčali, kasnili u postavljanju, nesnosno često grešili u dodavanjima, olako gubili lopte i nedovoljno činili da ih vrate u svoj posed, držali prevelike razmake među linijama, spavali onda kada je trebalo da drže širom otvorene oči, napadali protivnika po svaku cenu i bez jasnog plana, ispadali iz koraka u defanzivi, nervozili za sve pare… Prosto, nije bilo jedne svetle tačke u polju, pa je samo zahvaljujući izuzetnom danu dečka među stativama izbegnuta rezultatska katastrofa.

– Naravno da možemo da se vratimo posle ovakvog meča i poraza, mi smo Srbi – tvrdi Radunović, ali sigurno i on zna da će za vaskrsnuće „orlića“ biti potrebno mnogo više od balkanskog inata.

Nisu on i saigrači bez razloga slovili za jednog od ozbiljnijih pretendenata na kontinentalnu titulu niti su Nemci fudbalski vanzemaljci, međutim ostaje pitanje mogu li preko noći namestiti i glavu i nogu, makar za ostanak u trci za Top 4, sve do ciljne ravnine. A, njihov šef Đorović pronaći pravu meru meru između talenta i ozbiljnog fudbala, individualnih kvaliteta i timskih mogućnosti. Utakmica sa Danskom daće sve odgovore i odrediti sudbinu ove generacije na EP.

Grupa B

I kolo

Srbija – Austrija 0:2

Nemačka – Danska 3:1

II kolo (20. jun)

Danska – Austrija 18.30

Nemačka – Srbija 21.00

III kolo (23. jun)

Danska – Srbija 21.00

Austrija – Nemačka 21.00

Tabela

1. Nemačka 1 1 0 0 3

2. Austrija 1 1 0 0 3

3. Danska 1 0 0 1 0

4. Srbija 1 0 0 1 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari