Mladi košarkaši Srbije: Od NBA prospekata do B divizije

Reprezentacija U 20 doživela katastrofu na Evropskom prvenstvu, kulminacija slabog rezultata U19 na Svetskom prvenstvu

Ostavite komentar


  1. Nisam u tim vodama ali apsolutno verujem Sretenoviću : loš rad u mlađim selekcijama maskira se utakmicama i rezultatima koji su po pravilu „uspeh“ fizičke dominacije pojedinaca – kojih uvek ima u tom uzrastu.
    Baš „divno“ : prešlo se na model iz fudbala, što pre nekoga proglasiti talentom i ako je moguće prodati ga – prvi put a posle, pa ništa , kraj sportske karijere a novac neki je uzet i to je bitno !
    Sunovrat sistema u svakom smislu i na svakom polju.
    Ilustrovaću ovo živim primerom iz „pionira“ jednog FK u unutrašnjosti. Trener, bivši fudbaler, bez licence i pedagoških znanja je u pauzama svog pecanja , „ućio klince“ tako što malo rade vežbe istezanja, zagrevanja, i onda na male goliće … a onda što više prijateljskih utakmica sa ekipama iz komšiluka, sela sa još manje dece … i onda naravno rezultatsko bildovanje jer uvek ima neki klinac brži, jači u svom uzrastu – koji donosi prevagu . A onda dođe vreme kad se zaigra u seniorima a taj veliki talenat ne ume da primi i doda loptu, ne ume da se kreće , da razume akcije a o brzini kao bazi za svaki sport – hajde da ne trošimo reči, to vidimo i na nivou prvih liga u bilo kom sportu.
    Jednostavno, ne postoji oblast koju mi ovakvi ne možemo upropastiti.
    Ako usput još možemo da se osvetimo navijački (kao u vaterpolu npr.), još lepše !

    1. Ovo što sam napisao juče ujutru, potvrdilo se popodne kod mladih rukometaša (U21).
      Kod njih je sunovrat krenuo još ranije.

  2. Lepo ste rekli,ali niste bili dovoljno precizni.Za ovaj debakl na Evropskom prvenstvu krivi su savez;treneri i igrači.Igrači koji su igrali prosečno po utakmici 32 do 38 minuta sa velikom slobodom u igri koja je bila kontraproduktivna,tu najviše mislim na Momirova koga ne spominjete.Nikako nisu odgovorni igrači koji su igrali po nekoliko minuta,seckani nekoliko puta bez slobode u igri.To je velika razlika i nemože se generalizovati.

Ostavite komentar


Sport

Verstapenu pol pozicija u Majamiju 10

Verstapenu pol pozicija u Majamiju

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Majamija, pošto je bio najbrži u večerašnjim kvalifikacijama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.