Mladi krilni centar pojačao Crvenu zvezdu 1foto: KK Crvena zvezda

U Crvenu zevzdu je stigao još 2017. sa epitetom jednog od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji.
Zajedno sa Markom Pavićevićem stigao je tada na Mali Kalemegdan iz Vizure, talentom koji bi mogao da preraste u kvalitet dovoljan da vremenom čini i prevagu u prvom timu Crvene zvezde.
Na Malom Kalemegdanu su procenili da 20-godišnjem Nemanji Popoviću treba dati konkretniju šansu i ugovorom ga obavezati na trogodišnju saradnju.

Popović je rođen 29. decembra 2001. godine u Aranđelovcu i košarkaški je prvo stasavao u Mladenovcu, a potpom u beogradskoj Vizuri iz koje je 2017. stigao na Mali Kalemegdan.

Da se u Vizuri zaista dobro i kvalitetno radi u mlađim kategorijama pokazuje i podataka da je tada Zvezda dovela i Marka Pavićevića, a godinu dana kasnije i Marka Gušića koji je letos, zajedno sa Popovićem trenirao i učio od stručnog štaba Dejana Radonjića.

Kao član juniorskog tima KK Crvena zvezda odigrao je izuzetno zapaženu sezonu nakon koje je bio i učesnik prestižne manifestacije “Košarka bez granica” u Šarlotu (SAD) koja je okupljala najtalentovanije igrače rođene 2000te i kasnije.

Paralelno sa nastupima u juniorskom timu, Popović je bio priključen i seniorskom timu crveno belih, a kalio se i sticao nepohodno iskustvo igrajući za KK Žarkovo, OKK Beograd i KK FMP.

Istine radi, njegovo sazrevanje u seniorskoj košarci ide nešto sporije i težim putem; kao projektovano krilni centar, prevashodno, ima problema sa mehanikom šuta, samim tim i preciznošću, naročito sa distance.

S tim u vezi, u Zvezdi sve više razmišljaju da ga pomere na centra, i pokušaju da u njemu dobiju modernu verziju eksplozivne i atletski predisponirane nešto niže petice, koja će pritom dobro „rolati“ ka košu u centralnom „piku“.

Popović je prepoznatljiv, vizuleno po traci oko glave, koju koristi još od kadetskih dana, ali i igrački, s obziorm na to da je konstantno prsutan na ofanzivnom skoku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari