Dok srpski i španski mediji i fudbalska javnost svakodnevno bruje o njegovoj sigurnoj selidbi iz Humske na Monžuik, Partizanov kapiten Milan Smiljanić sa crno-belima mirno trenira u Holandiji i bez opterećenja čeka rasplet višenedeljnih pregovora između našeg vicešampiona i kluba iz Barselone.

Dok srpski i španski mediji i fudbalska javnost svakodnevno bruje o njegovoj sigurnoj selidbi iz Humske na Monžuik, Partizanov kapiten Milan Smiljanić sa crno-belima mirno trenira u Holandiji i bez opterećenja čeka rasplet višenedeljnih pregovora između našeg vicešampiona i kluba iz Barselone.
– Nisam još ništa potpisao, niti bilo kome išta obećao. Kada dođe vreme, biću o svemu obavešten – uverava standardni vezista „parnog valjka“ i mlade selekcije, koji je Katalonce „kupio“ odličnim partijama na nedavnom Evropskom prvenstvu za igrače do 21. godine.

Vitor: Došao sam u pravi klub

Vitor Hugo Manik de Žezus juče je odradio prvi trening sa novim saigračima. Iako je više trčao nego što je baratao loptom, brazilski napadač je privlačio pažnju sa svojih 190 centimetara, koji bi u kombinaciji sa snažnom konstitucijom, trebalo da budu jaki aduti u skok igri najnovijeg pojačanja crno-belih, za kojeg trener Đukić tvrdi da nije ništa manje upotrebljiv ni na zemlji.

– Momci su me dobro prihvatili, bolje nego u Steaui, jedinom evropskom klubu u kojem sam do sada igrao. Znam da sam došao u pravi klub. Partizan je igrao u Ligi šampiona i Ligi UEFA, a i sada ima velike ambicije – tvrdi Vitor, koji je osim u rodnom Brazilu, karijeru gradio u Rumuniji, Kini i Urugvaju.

Najskupljem prvotimcu Partizana (nezvanično, njegova sloboda košta 3.000.000 evra) gotovo da je svejedno čiji će dres nositi sledeće sezone. Smatra da će u oba slučaja biti na dobitku.
– Voleo bih da odem u Španiju, jer je to zemlja u kojoj bih mogao fudbalski brže da napredujem. Dobro poznajem ekipu Espanjola, znam koliko ima iskusnih i kvalitetnih igrača u svojim redovima. verujem da bih dosta naučio od njih. S druge strane, mlad sam i ne moram da žurim. Mogu i za godinu dana da odem iz Partizana. Kako god da se završi ova priča, biće dobro za mene.
Smiljanić priznaje da mu vrlo prijaju komplimenti koje je na njegov račun ovih dana izrekao selektor A selekcije Srbije Španac Havijer Klemente, čije mišljenje ima veliku težinu na Iberijskom poluostvru, ali u prvi i plan ističe savete i pomoć trenera Đukića.
– Promenio mi je navike, pored njega sam naučio da se takmičim i igram na rezultat… Igrači iz Partizanove škole uvek su odskakali po talentu, ali nam nedostaju stvari koje sam pomenuo, a koje je Đukić doneo kao novinu. Istina, imao sam dobro iskustvo i sa ostalim fudbalskim učiteljima, ali i dosta sreće. Ko zna šta bi se, recimo, desilo da nije bilo EP u Holandiji, da cela ekipa nije odigrala tako dobro, a sa njom i ja.
Do krajnjih granica srčani i borbeni kvaritelj rivalske igre, poznatiji po nadimku Lola, hvali i novi tim, bitno drugačiji od onog koji je izneo prošlu, sumornu sezonu.
– Novi igrači su se odlično uklopili. Verujem da će to i tek pridošlom Vitoru brzo poći za rukom. Partizan sada stvarno ima kvalitetan tim. Verujem da ćemo vratiti primat u domaćim okvirima, a ni u Evropi nismo bez šansi – predviđa (još samo koji dan) vođa Partizanovog tima, koji će, zbog otkazivanja Viljnusa i Fortune, poslednji prijateljski meč pre povratka u Beograd (nedelja) najverovatnije odigrati između sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari