Moldavija mora "pasti" 1Foto:STARSPORT

Nije potrebno biti mnogo pametan, čak ni previše upućen u materiju, da bi se shvatio značaj sutrašnje utakmice sa Moldavijom za najbolju fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Ako se kane plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine „orlovi“ moraju da krenu da pobeđuju u nedavno početim kvalifikacijama i to prvenstveno neatraktivne protivnike, bez naročitog rejtinga i reputacije, ali ne malog saplitačkog potencijala, kakva je selekcija bivše sovjetske republike.

– Nadam se da ćemo u Moldaviji upisati prva tri boda u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Domaćin možda jeste autsajder u našoj grupi, ali stvari samo na papiru izgledaju tako. Moramo ozbiljno da pristupimo utakmici – opominje Antonio Rukavina, desni bek Srbije, koja je u bliskoj prošlosti previše puta „ginula“ od sličnih „mina“.

Hroničari našeg reprezentativnog fudbala zabeležili su i to da je oktobar po nekom nepisanom pravilu „crn“ za naše fudbalere, jer su baš u tom mesecu uzimali malo ili nimalo bodova, a uz komandu selektora Slavoljuba Muslina o osvajanju celog plena u meču u Kišinjevu i beogradskom megdanu s još boljom Austrijom ne ide ni podatak da su od 2006. godine do danas samo četiri puta vezali dve pobede u tzv. mini ciklusu.

– U septembru svi tek izađu iz priprema, dok nas u oktobru možda stigne mali umor… Stvarno ne znam o čemu se radi, ali u svakom slučaju ćemo pokušati da promenimo tu statistiku – nema racionalno objašnjenje za ovu neveselu igru brojki defanzivac španskog Viljareala, koji je dobio širinu i slobodu u novoj 3-4-3 formaciji kod Muslina i u startnom remiju (2:2) sa Republikom Irskom ju je vrlo dobro iskoristio.

I napadaču danskog Kopenhagena Andriji Pavloviću jasno je šta je „orlovima“ činiti u predstojećih 180 minuta borbe za plasman na prvo veliko takmičenje posle SP u Južnoj Africi 2010.

– Slede utakmice kojima bi trebalo da pristupimo kao i meču protiv Iraca. Možda rezultat nije bio koji treba, ali igra sigurno jeste. Ako dobijemo Moldaviju u gostima možda ćemo imati veću podršku kao domaćini, protiv kvalitetne Austrije. Dobri rezultati su najbolji mamac za navijače – svestan je srpski ofanzivac, koji je protiv Iraca u igru ušao u drugom poluvremenu i uspeo da pogodi prečku na kraju jedne akcije.

– Nadam se da ću sledećeg puta biti bolje sreće. A, još više želim da ostvarimo ono što smo naumili u ove dve utakmice. Put do Rusije je dug i zato je bitno da napravimo što više sigurnih koraka – poručio je Pavlović pred današnji odlazak u Moldaviju.

Novi sponzori "Vujić voda" i "Moj kiosk grupa"

Sponzorski tim Fudbalskog saveza Srbije od juče je jači za dva nova „igrača“, pošto su se na podršku FSS i nacionalnim selekcijama obavezali renomirani domaći prerađivač vode „Vujić voda“ i maloprodajni lanac kioska „Moj kiosk grupa“, koji se bavi i pružanjem usluga distribucije, veleprodaje i logistike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari