Moto GP: Markez dominantan u Le Manu 1Foto: EPA-EFE/ EDDY LEMAISTRE

Vozač Repsol Honde Mark Markez trijumfovao je na petoj trci u ovogodišnjem šampionatu, voženoj u Le Manu za VN Francuske, što je njegova treća uzastupna pobeda u „kraljevskoj“ klasi Moto GP.

Iza njega su kroz cilj prošli Danilo Petrući u Pramak Dukatiju i Valentino Rosi u Jamahi.

Start trke je bio veoma uzbudljiv, prvoplasirani Žoan Zarko je slabo započeo ali se onda kao iz „katapulta“ sa šeste pozicije stvorio ispred Markeza što je Španca koštalo pozicija, pošto su ga prestigli Džek Miler, Andrea Janone i Andrea Doviziozo, dok je ispred Zarka ostao samo Horhe Lorenco, ali je aktuelni šampion pametno vozio i ubrzo sa pete pozicije čekao greške konkurenata za titulu.

Već u drugom krugu je Andrea Janone preširoko otišao, te je i pao sa motora, a ubrzo se to isto dogodilo i domaćem vozaču Žoanu Zarku u Teh3 Jamahi, tako da su u borbi za podijum ostali samo Horhe Lorenco, Andrea Doviciozo, Mark Markez i Danilo Petrući.

Velika se borba vodila za prvo mesto između vozača Dukatija Horhea Lorenca i Andrea Dovicioza, a kada je „Dovi“ prestigao Lorenca, proklizao mu je motor u šestoj krivini i završio je u šljunku pokraj staze.

Taj incident je širom otvorio vrata Marku Markezu koji je relativno lako izašao na kraj sa Lorencom i Petrućijem u borbi za prvo mesto, a čitavu situaciju je sjajno pratio Valentino Rosi koji je sigurnom vožnjom došao do trećeg mesta i važnih poena u generalnom poretku vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari