Moto GP: Markez najbrži u Le Manu 1Foto: EPA-EFE/ JOSE MANUEL VIDAL

Mark Markez, vozač Repsol Honde i aktuelni svetski šampion u „kraljevskoj“ kategoriji pobedio je u Le Manu, na VN Francuske, ispred tandema iz Dukatija Andrea Doviciozo – Danilo Petrući, te Džeka Milera iz Pramak Dukatija i Valentina Rosija iz Jamahe.

Markez je uoči trke imao „pol“ poziciju i sjajan je bio na današnjem startu, ali je u trećem krugu Džek Miler iznenadio Markeza i pretekao ga u trećoj krivini, ali se na čelu „karavana“ zadržao svega dva kruga pošto ga je Španac pretekao na istom mestu.

Dvojac iz Dukatija nije bio dobar na početku trke, ali je tokom iste nadoknađivao pozicije, no ipak je prošao kroz „kariranu stazu“ sa više od tri sekunde zaostatka u odnosu na Marka Markeza.

Valentino Rosi je bio u borbi za podijum, ali je na kraju završio na petom mestu, između ostalog i zbog toga što je staza u Le Manu poznata po tome što na njoj nema mnogo mesta za preticanje.

Od ostalih vozača treba spomenuti Pola Espargara koji je na KTM-u zauzeo visoko šesto mesto i Franka Morbidelija koji je nastavio sa sjajnim vožnjama tokom ove sezone, osvojivši sedmo mesto na današnjoj trci na motoru Petronas Jamahe.

Naredna trka u šampionatu vozi se 2. juna u čuvenom Muđelu, za VN Italije.

Tabela

Markez 95

Doviciozo 87

Rins 75

Rosi 72

Petrući 57

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari