Može li fotografija da sruši Terzića? 1Foto: STARSPORT

Košarkaški meč, fudbalsko skandiranje.

Navijači Crvene zvezde zatražili su na košarkaškom meču Evrolige protiv Albe ostavku generalnog direktora fudbalskog kluba Zvezdana Terzića, a sve zbog fotografije na kojoj se nalazi u društvu, žargonski rečeno, viđenijih „grobara“.

Od „marš iz Zvezde“ do „Terzo grobare“, uz salvu uvreda i psovki, pristalice crveno-belih obrušile su se na čoveka koji za sebe poslednjih godina nesebično ističe da je „alfa i omega“ izlaska kluba iz finansijske i rezultatske krize.

Terzić na spornoj fotografiji, koja je navodno napravljena u Banjaluci na obeležavanju Dana Republike Srpske, sedi u restoranu u društvu „grobara“ iz navijačke grupe „janjičari“ – Aleksandra Vidojevića, poznatog pod nadimkom Aca Rošavi, i Nemanje Srećkovića.

U pitanju su nekadašnji bliski saradnici ubijenog navijača Partizana Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog), koji se prema pisanju portala KRIK sumnjiče za prodaju droge, nasilničko ponašanje, kao i umešanost u pojedina kriminalna ubistva, dok se formalno bave obezbeđivanjem splavova i noćnih klubova.

Vidojeviću se trenutno sudi zbog demoliranja kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu, a protiv njega su i ranije vođeni postupci za razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

On je u maju 2018. godine, prema tvrdnji KRIK-a, postao vlasnik firme koja se bavi poslovima obezbeđenja, a koju je preuzeo od devojke Saleta Mutavog.

Srećković je 2016. godine bio član Skupštine fudbalskog kluba Partizan, a na levoj ruci ima istetoviran lik Saleta Mutavog.

Takozvano „grobarsko“ društvo nije jedino koje je sa Terzićem sedelo za stolom.

Na fotografiji se vidi da preko puta Terzića, a pored Vidojevića i Srećkovića, sedi Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je u društvu pomenute dvojice „grobara“, kao i još jednog člana ekipe Saleta Mutavog – Borisa Karapandžića, viđen i kako leta 2018. godine navija na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Navijački krugovi tvrde da je Danilo Vučić redovan gost Terzića na stadionu „Rajko Mitić“, kao i da je čak imao finansijski udeo u transferima pojedinih igrača crveno-belih, ali zvanično ti navodi nisu dokazani.

Sa iste strane stola sa koje je i Terzić sedi Igor Dodik, sin predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ovo nije prvi put da „delije“ teraju Terzića pošto je tribina imala velika protivljenja još 2014. godine kada je došao u klub, ali su ti disonantni tonovi brzo utišani.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama navijači Zvezde nisu složni oko toga da li Terzić treba da napusti klub.

Dok jedni tvrde da je najzaslužniji za dva učešća u Ligi šampiona i jedno u Ligi Evrope, drugi smatraju da nije nikada ni trebalo da dolazi u klub jer „nije ponikao u Zvezdi“.

Treba napomenuti i da su „delije“ u ovom veku već oterale dva predsednika kluba – Dobrivoja Tanasijevića (Den Tanu) i Dragana Stojkovića Piksija.

U oba slučaja je viđen scenario u kome je prvo nepoželjnima skandirano sa tribine, a potom i „licem u lice“ objašnjeno da treba da se povuku, što je pratilo i uništavanje lične i klupske imovine (od automobila do inventara u kancelariji).

Terzić se u poslednjih šest godina pokazao kao primeran vojnik i države i severne tribine.

Kad je Zvezda igrala Ligu šampiona zahvaljivao se Vučiću, kad su navijači doneli tenk ispred stadiona – dobili su pohvale umesto prigovora.

Zbog svega toga se slučaj skandiranja zbog fotografije za sada može shvatiti kao upozorenje jer je teško zamisliti da bi na kraju mogla da ga sruši fotografija s ljudima s kojima verovatno ne sedi prvi put.

Ukoliko se država nameri da ga otera iz Zvezde, ne treba sumnjati da će se ponovo aktivirati optužnica za malverzacije u vezi sa prodajom igrača OFK Beograda u vreme dok je još bio direktor „romantičara“.

Poznato je da suđenje u vezi sa ovim predmetom stoji u mestu već tri godine, za koliko nije održano ni jedno ročište.

Podsetimo, Terzić je skoro tri godine bio u bekstvu, a policiji se predao 2010. godine, posle čega je osam meseci proveo u pritvoru.

Na poziciju direktora Zvezde imenovan je uprkos tome što sudski postupak još uvek nije okončan, a sam tvrdi da je angažovanje u crveno-belima prihvatio na insistiranje Aleksandra Vučića.

Tabloidi vraćaju Lukića na „Mitića“

Sumnja da je nalog za teranje Zvezdana Terzića došao s vrha dodatno je podgrejan pisanjima tabloida. Iako su prethodnih dana najpre stidljivo izveštavali o skandiranju „delija“, ubrzo su svi počeli da navijački i sa odobravanjem prenose zahteve navijača. Terziću se pored druženja s „grobarima“ spočitavaju promašeni transferi i loši rezultati ove sezone u Ligi šampiona. Korak dalje od ostalih otišao je „Srpski telegraf“ koji tvrdi da će Vladan Lukić zameniti Terzića na „Marakani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari