Mumbru napušta Bilbao posle 12 godina 1Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Aleks Mumbru je na konferenciji za štampu saopštio da odlazi iz Bilbao Basketa.

U ovaj tim stigao je 2009. kao igrač i postao klupska ikona i temeljni deo najbolje generacije u istoriji tima iz Bilbaa.

Po penzionisanju 2018. seo je direktno na klupu i, kao trener, uspeo da izvuče mnogo od tima sa ograničenim budžetom.

Ispunio je i cilj kluba da sve ove godine opstane u Endesa ligi.

Njegovo naredno odredište biće Valensija.

Pre nekoliko dana, činilo se da su čelnici Valensije blizu potpisivanja ugovora sa Pedrom Martinezom, koji bi započeo svoj drugi mandat u timu sa istoka zemlje, ali će na kraju prvi strateg ekipe biti Mumbru.

On će sa 42 godine zameniti Đoana Penjaroju koji odlazi u Baskoniju i imaće priliku da napravi još jedan korak napred u karijeri, jer sve ukazuje na to da će tim Valensije dobiti jednu od pozivnica iz Evrolige za učešće u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na tlu Evrope sledeće sezone.

„Ova godina je bila moja poslednja kao menadžera Bilbao Basketa. Bila je to veoma promišljena i teška odluka. Ponekad preuzimam zasluge za ono što je dobro urađeno, ali ima mnogo ljudi koji rade iza kulisa tako da se zahvaljujem igračima koje sam imao, mojim saigračima, klubu, uopšteno, na prilici da budem ovde“, rekao je emotivni trener na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Katalonski stručnjak nije zaboravio ni trenera Reala Pabla Lasa, kome je na početku konferencije uputio poruku ohrabrenja: „Pre svega, želeo sam da dam snagu i podršku kolegi i prijatelju poput Pabla Lasa koji je u teškom stanju. Ovo je trenutak da mu pošaljemo mnogo snage. On zna da smo uz njega i da će pobediti u ovom meču”, završio je Mumbru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari