Bez Azije i Afrike 1Foto: Logo

Turci su doživeli eliminaciju zbog prethodnog meča sa SAD. Oni su se fizički i emocionalno potrošili protiv Amerikanaca i to ih je skupo koštalo.

Da su odigrali meč u normalnim okolnostima siguran sam da bi Češku dobili između 12 i 15 razlike. Reprezentacija Turske je pokazala ostalim selekcijama u Kini kako bi trebalo da se igra protiv Amerikanaca: u sporijem ritmu, forsirajući zonsku odbranu. Jednostavno, Amerikanci se ne snalaze dobro na zonu.

Brazil je odigrao vrlo kvalitetno u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. Grke su dobili jer su uspeli da sa Garsijom defanzivno sačuvaju Janisa Adetokunpoa. Grci naprosto igraju timsku košarku na obe strane terena i u okolnostima kakve su bile protiv Brazila mnogo im je značio Janis u svom NBA izdanju. Toga nije bilo, kao ni njihove, inače odlične odbrane, pogotovo bekova na liniji dodavanja. Brazil je to prepoznao i ubrzao protok lopte.

Podatak da se nijedna reprezentacija iz Afrike i Azije nije plasirala među 16 najboljih jasno pokazuje da je kvalitet košarke koncentrisan u Evropi, Americi i Australiji. Ipak, ne bi trebalo nipodaštavati reprezentacije sa tih kontinenata, među kojima većina ima američke trenere u stručnim štabovima.

Sve pohvale za igru Srbije u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva u Kini. Ne samo ja i naši trener, već i američki, kao i novinari iz većine redakcija oduševljeni su viđenim od strane izabranika Aleksandra Đorđevića. Srbija je pokazala snagu protiv Italije, kad je bilo potrebno podigla je razliku na više od 20 poena, pritom ne igrajući na maksimalnih 100 odsto. Nije bilo ni potrebno da se i podiže stepen intenziteta na maksimum. Kina je najviše razočarala, iako su bili u najlakšoj grupi nisu uspeli da prođu u narednu fazu. Ako ne dobiju Južnu Koreju neće se plasirati na Olimpijske igre, iduće godine u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari