Još jedna sigurna pobeda Srbije na Mundobasketu 1Foto: EPA-EFE/ MADE NAGI

Košarkaši Srbije pobedom su započeli učešće u novoformiranoj grupi J na Svetskom prvenstu koje se igra u Kini, pošto su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića lako savladali reprezentaciju Portorika 90:47 (23:14, 26:12, 22:13, 19:8).

Oovm pobedom reprezentacija Srbije je praktično osigurala mesto u četvrtfinalu ovog takmičenja, a potvrdu toga bi mogla da da već naredna utakmica u ovoj grupi, kada se sastaju Španija i Italija od 14:30 časova po srednjeevropskom vremenu, a gde bi eventualna pobeda „Crvene furije“ poslala upravo selekcije Španije i Srbije u nokaut fazu takmičenja, a samo bi međusobni duel koji je na programu u nedelju u 14:30 časova odredio ko bi sa prve, a ko sa druge pozicije otišao dalje.

Na ovom meču videli smo još jednu perfektnu utakmicu košarkaša Srbije, koji su „prelomili“ meč već u prvom poluvremenu kada su protivniku dopustili da postigne samo 26 poena, dok su „Orlovi“ ubacili 49 poena.

U drugom delu utakmice prednost je samo rasla, da bi na kraju iznosila i 43 poena razlike, kako se utakmica i završila.

Selektor Srbije Saša Đorđević uspeo je da „odmori“ svoje igrače, ravnomerno je rasporedio minutažu na sve košarkaše koje ima u sastavu, tako da se može reći da „Orlovi“ spremni i odmorni dočekuju Španiju u poslednjem kolu J grupe.

Srbija je dominirala u svim parametrima igre (asistencije 30:11, skokovi 48:26) i praktično nijednog trenutka nije dozvolila protivniku da može da razmišlja o ikakvom potencijalnom iznenađenju na današnjem susretu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Bjelica sa 18 poena, dok je Boban Marjanović dodao 16 poena, a Nikola Jokić zabeležio „dabl-dabl“ učinak (14 poena i 10 skokova).

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je David Uertas sa 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari