Ubedljiva pobeda srpskih košarkaša protiv Turske 1Foto: FoNet/KSS

U prvoj utakmici na „Akropolis kupu“ košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Atini selekciju Turske sa 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18) i nastavila niz pobeda u pripremama za prvenstvo sveta u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su još jednu dobru utakmicu i mogli su da ostvare i dosta ubedljivuju pobedu, ali u ovoj fazi priprema nije bilo racionalno igrati punom snagom do kraja.

Zadovoljstvo zbog još jednog odličnog izdanja naših košarkaša pokvalira je povreda Dragana Milosavljevića, koji je loše doskočio i napustio je teren sa bolnom grimasom.

Odmah je odveden u bolnicu na snimanje, nakon čega će se znati da li se radi o povredi koja bi mogla da dovede u pitanje njegov nastup na šampionatu sveta. Od početka utakmice reprezentativci Srbije su preuzeli kontrolu igre i iz minuta i minut su uvećavali vođstvo, sve do polovine treće četvrtine, kada smo poveli sa 78:56.

Tada je bilo jasno da je utakmica dobijena i poslednjih petnaestak minuta srpaki košarkaši su odigrali sa dosta manje intenziteta.

Turci su se od početka do kraja mučili da napadnu naš reket, pa su odlučili da sve karte bace na šut za tri poena, ali ni tu nisu imali mnjogo uspeha, jer su pogodili samo devet puta iz 37 pokušaja. Srbija je postigla jednu trojku manje iz samo 20 pokušaja, pa smo za dva poena imali 17 šuteva više i to je, uz isti broj izvedenih slobodnih bacanja, napravilo veliku razliku.

Pored odlične igre u odbrani, raduje i podatak da smo utakmicu zavšili sa 26 asistencija, što pokazuje u napadu nema soliranja i da se svi trude da pronađu saigtrača koji je u najboljoj poziciji za šut.

Reprezentacija Srbije sutra se sastaje sa Italijom.

Srbija: Simonović 3, Bogdanović 17, Bjelica 5, Milosavljević 2, Raduljica 5, Birčević 13, Jokić 18, Micić 5, Gudurić 11, Jović 2, Marjanović 6.

Turska: Vilbekin 11, Balbaj 2, Birsen 1, Osman 12, Iljasova 13, Erden 3, Mahmutoglu 5, Arar 2, Durmaz, Ugurlu 3, Šanli 4, Korkmaz 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari