Foto: STARSPORT

Svaki bod je bitan, pa ne čudi računica selektora Srbije Slavoljuba Muslina pred duele sa Moldavijom, prekosutra u Kišinjevu, i Austrijom, poslednjeg dana ove nedelje u Beogradu.

– Bio bih zadovoljan jedino sa šest bodova – poručio je sa jučerašnjeg okupljanja „orlova“ za oktobarske obaveze iskusni stručnjak na klupi selekcije koja je posle SP u Južnoj Africi leta 2010. propustila najveću planetarnu fudbalsku smotru u Brazilu 2014, a na šampionatima Evrope je nema još od 2000.

Nepisano fudbalsko pravilo kaže da je prvi sledeći rival najbitniji, pa i najteži, a česti fudbalski luzeri s ovog parčeta Balkana imaju razlog više za oprez i motiv u na gostovanju u bivšoj sovjetskoj republici, jer su u nekim prošlim kvalifikacionim ciklusima često plaćali previsoku cenu prepotentnog stava prema – za njih samo na papiru – „malim selekcijama“, poput Kazahstana, Jermenije, Azerbejdžana, Estonije, Finske…

– Ako je neko autsajder u našoj grupi, to je Moldavija, ali baš zato treba da ih maksimalno ozbiljno shvatimo. Nemamo mnogo vremena do te i sledeće utakmice, ali već smo dosta uradili na planu igre – upozorava naslednik Radovana Ćurčića, čiji su izabranici na startu borbi u D grupi odigrali 2:2 sa Republikom Irskom, prošlog meseca na stadionu Crvene zvezde.
Kapiten Branislav Ivanović tvrdi da ekipa rezonuje kao njen šef.

– Mali ili veliki protivnici su samo na papiru. Na reprezentativnom nivou svi imaju neki svoj kvalitet i kartu na koju igraju. I zato, ko bude pobeđivao Moldaviju i Gruziju može da računa na plasman iz naše kvalifikacione grupe. Nećemo, ipak, poreći da smo favoriti protiv Moldavaca. Moramo ih pobediti. Ako odigramo na nivou na kom možemo bodovi će biti naši, a to će nam dati samopouzdanje za ostatak kvalifikacija. Veoma je bitno da od početka do kraja budemo pravi. Jedino tim putem možemo u Rusiju – tvrdi defanzivac Čelsija, ove sezone skrajnut u timu sa „Stamford bridža“.

Još kada bi sa kolegama iz nacionalnog tima s reči prešao na dela.

"Otpao" Ignjovski

Aleksandar Ignjovski pozvan je za ova dva meča, ali se igrač sredine terene u nemačkom Frajburgu nije pojavio u Staroj Pazovi, niti će.

– Ima problem s temperaturom i sigurno neće moći da se oporavi u roku u kom je nama potreban. Ali, neću da se žalim, ovo su najbolji fudbaleri koje imamo u ovom momentu – objasnio je selektor Slavoljub Muslin.