Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Nadam se velikoj podršci navijača, jer mislim da su igrači to zaslužili, i dobrom rezultatu, rekao je Muslin na konferenciji za medije u sedištu Fudbalskog saveza Srbije.

Muslin je istakao da ne smatra da je za nas olakšavajuća okolnost to što u ekipi Velsa neće biti njihov najbolji igrač Geret Bejl.

Ne računam na to, već na naš kvalitet. Igrači Velsa imaju dosta kvaliteta, a kada im nedostaje najbolji daće sve od sebe i ne treba na to gledati kao na olakšavajuću okolnost, objasnio je selektor. Na spisku igrača koji su napravili Muslin i njegovi saradnici se nalaze golmani Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović.

U odbrani su Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Miloš Kosanović, Ivan Obradović i Antonio Rukavina.

Na sredini terena će igrati Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Radoja, Nemanja Matić i Nemanja Gudelj, a u napadu će biti Dušan Tadić, Aleksandar Katai, Zoran Tošić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Mijat Gačinović i Aleksandar Prijović.

Igrači su sada na nekom poluodmoru, ali je za svakog od njih napravljen individualni program koji moraju sami da odrade, a tokom priprema ćemo raditi taktička uigravanja tokom kojih će igrači koji su manje igrali biti više opterećeni, izjavio je Muslin.

On je rekao da Lazar Marković neće igrati zbog povrede, a da Nikola Maksimović treba da operiše stopalo. Debitant u nacionalnoj selekciji Aleksandar Prijović priključiće se timu kasnije, jer grčko prvenstvo još nije završeno.

Nadam se da će svi ostali biti spremni i da ćemo moći da počnemo sa pripremama, rekao je Muslin, dodajuči da nema zamerki na rad igrača.

Selektor je objasnio da nije pozvao napadača Partizana Uroša Đurđevića, iako je to zaslužio, jer ne želi da oslabi mladu reprezentaciju koja se priprema za nastupu na prvenstvu Evrope.

Muslin je rekao da je ovog puta pozvao Miloša Kosanovića, dodajući da je hteo da ga pozove i pre godinu dana, kada je preuzeo reprezentaciju, ali je dugo bio povredjen.

Utakmica Srbija – Vels biće odigrana 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“.

Srbija posle pet kola vodi na tabeli grupe D sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.